HAŞERENİN BULUNDUĞU HER NOKTA İLAÇLANIYOR
Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilaçlama ekipleri, halk sağlığını korumak ve haşere kaynaklı olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla kent genelindeki ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Ekipler, haşerelerin üreme ve barınma alanı olarak kullandığı sulak alanlar, bodrum katlarında oluşan su birikintileri, sulama kanalları çevresi, hayvan gübrelerinin bulunduğu alanlar, fosseptik çukurlar, dere yatakları, rögarlar, kanalizasyon hatları, parklar, yeşil alanlar ve risk oluşturan diğer noktalarda düzenli ilaçlama gerçekleştiriyor.
Bilimsel yöntemler doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, sinek, sivrisinek ve diğer zararlı haşerelerin popülasyonunun kontrol altına alınması hedefleniyor.
Çevre ve insan sağlığına duyarlı ilaçlarla gerçekleştirilen uygulamalar, belirlenen program doğrultusunda kentin tüm mahallelerinde titizlikle devam ediyor.
Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, vatandaşların daha sağlıklı, temiz ve konforlu bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmeleri için ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini belirtti.
130 yayınevi ve birbirinden değerli yazarlar, 9. Batman Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluşacak.
130 yayınevi ve birbirinden değerli yazarlar, 9. Batman Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluşacak.
Batman’da kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen 9. Batman Kitap Fuarı, 22 Ekim – 1 Kasım 2026 tarihleri arasında kitapseverleri ağırlayacak.
BATMAN’DA 3. TEKSTİL VE KUYUMCULUK FUARI AÇILDI: “İŞ BATMANLILARI ARAYACAK”
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, vali yardımcıları, belediye başkan yardımcıları, tekstil sektör temsilcileri, çok sayıda vatandaş katıldı.
VALİ CANALP’İN TALİMATIYLA HASANKEYF SOKAĞI ASFALTLANDI
Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatıyla araç trafiğine kapalı Hasankeyf Sokağı’nda asfalt serimi gerçekleştirdi.
BELEDİYE PERSONELİNE ETİK EĞİTİMİ
Batman Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, belediye ana hizmet binası konferans salonunda kamu görevlilerine yönelik etik eğitimi programı düzenledi.
BATMAN’DA ÇÖP TOPLAMA SAATLERİ DİJİTAL ORTAMDA
Batman Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından belirlenen çöp toplama saatlerini dijital ortama taşıdı.
