BATMAN’DA HAŞERE VE SİVRİSİNEKLERE KARŞI İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yaz aylarında artış gösteren haşere ve sivrisinek oluşumunun önüne geçmek amacıyla kent genelinde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
Ekipler tarafından son çalışmalarda 19 Mayıs, Meydan, Çay, İkiztepe, Beşevler, Memur-Sen, Sağlık, Raman, Çarşı, Yenimahalle, Aydınlıkevler, Kısmet ve Ziya Gökalp mahalleleri ile İstiklal Parkı çevresinde ilaçlama gerçekleştirildi.
Çalışmalar kapsamında 130 rögar ve 30 ızgarada ilaçlama uygulaması yapıldı.
Özellikle bodrum katlar, rögarlar ve su birikintilerinin bulunduğu alanlarda erken müdahalede bulunan ekipler, haşerelerin üreme alanlarının oluşmasını önlemeye yönelik çalışmalarını planlı şekilde sürdürüyor.
HUZURLU BİR BATMAN İÇİN ÇALIŞIYORLAR
HUZURLU BİR BATMAN İÇİN ÇALIŞIYORLAR
Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, kent genelinde vatandaşların huzurunu ve güvenliğini tehdit eden metruk yapılara yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.
PARKLARDAKİ DONATILAR YENİLENİYOR
Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, vatandaşların daha konforlu, güvenli ve estetik yaşam alanlarına kavuşması amacıyla kent genelindeki parklarda bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını gerçekleştiriyor.
Belediye Personeline Osmanlıca Eğitimi Başladı
Batman Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, Osmanlıca öğrenmek isteyen kamu personeline yönelik yeni bir eğitim programı hayata geçirildi.
BELEDİYE İTFAİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE YANGIN VE DEPREM EĞİTİMİ
Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, öğrencilerde afet bilincini artırmak ve acil durumlarda doğru müdahale yöntemlerini öğretmek amacıyla eğitim ve tatbikat çalışmaları gerçekleştirdi.
130 yayınevi ve birbirinden değerli yazarlar, 9. Batman Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluşacak.
Batman’da kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen 9. Batman Kitap Fuarı, 22 Ekim – 1 Kasım 2026 tarihleri arasında kitapseverleri ağırlayacak.
