Batman Hal Kompleksi'nde Bereketli Yıl: İlk 8 Ayda 135 Bin Ton Ürün Girişi Sağlandı

GERİ

Batman Hal Kompleksi'nde Bereketli Yıl: İlk 8 Ayda 135 Bin Ton Ürün Girişi Sağlandı

12 Eylül 2026
Harita

Batman Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sebze ve Meyve Hal Kompleksi, bölgenin gıda tedarik üssü olmaya devam ediyor. Açıklanan son verilere göre, 2026 yılının ilk 8 aylık döneminde komplekse 135 bin 724 ton yaş sebze ve meyve girişi yapıldı.

Kentte yaş sebze ve meyve ticaretinin kalbinin attığı hal kompleksi, 60 bin metrekarelik geniş bir alanda toplam 71 iş yeriyle hizmet veriyor. Tüm ürün giriş ve çıkışlarının titizlikle kayıt altına alındığı tesiste, kent içi ve bölge ticaretinin düzenli ve güvenli bir şekilde yürütülmesi sağlanıyor.

Son 5 Yılda İstikrarlı Yükseliş Devam Ediyor

Hal kompleksinin resmi kayıtları, Batman’a yönelik yaş sebze ve meyve akışında son yıllarda belirgin bir artış trendi olduğunu ortaya koyuyor. Yıllara göre ürün giriş verileri şu şekilde gerçekleşti:

2022: 152.738 ton

2023: 166.466 ton

2024: 166.969 ton

2025: 193.101 ton

Özellikle 2025 yılında 193 bin tonu aşarak rekor seviyeye ulaşan tedarik zincirinin, 2026 yılında da güçlü seyrini koruduğu görülüyor. Yılın ilk 8 ayında ulaşılan 135 bin 724 tonluk miktar sektördeki hareketliliğin sürdüğünü kanıtlarken, yetkililer yılın geride kalan 4 ayındaki sevkiyatlarla birlikte yıllık toplamın yeniden önceki yıllardaki seviyelere yaklaşacağını öngörüyor.

 

 

SON HABER
SON HABER

BATMAN’DA 3. TEKSTİL VE KUYUMCULUK FUARI AÇILDI: “İŞ BATMANLILARI ARAYACAK”

Genel İLE İLGİLİ DİĞER HABERLER