ATIK GİYSİLER ÜLKE EKONOMİSİNE KAZINDIRILIYOR
Batman Belediyesi, tekstil ve giysi atıkları kumbarası sayesinde geri dönüşüme kazandırılan tekstil ürün sayısı artıyor.
Kentin farklı noktalarına kurulan 100 giysi kumbarası sayısını 150’ye ulaştıran Batman Belediyesi, kullanılmış giysi, ayakkabı kumbarası ile 120 ton tekstil atığı giysiyi ülke ekonomisine geri kazandırdı.
Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, giysi, ayakkabı, nevresim, havlu, perde, çanta gibi kullanılmayacak durumda olan tüm tekstil ürünlerinin tekrar geri dönüşüme kazandırılması için çöp kutuları yerine giysi kumbaralarına atılmasını sağlıyor.
Yetkililer, 1 kilogram pamuklu tekstil ürününün üretilebilmesi için yaklaşık 10.000 litre su kullanıldığını, Geri Dönüşüm Kumbaraları sayesinde su israfının heba edilmediğine dikkat çekti.
HUZURLU BİR BATMAN İÇİN ÇALIŞIYORLAR
HUZURLU BİR BATMAN İÇİN ÇALIŞIYORLAR
Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, kent genelinde vatandaşların huzurunu ve güvenliğini tehdit eden metruk yapılara yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.
PARKLARDAKİ DONATILAR YENİLENİYOR
Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, vatandaşların daha konforlu, güvenli ve estetik yaşam alanlarına kavuşması amacıyla kent genelindeki parklarda bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını gerçekleştiriyor.
Belediye Personeline Osmanlıca Eğitimi Başladı
Batman Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, Osmanlıca öğrenmek isteyen kamu personeline yönelik yeni bir eğitim programı hayata geçirildi.
BELEDİYE İTFAİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE YANGIN VE DEPREM EĞİTİMİ
Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, öğrencilerde afet bilincini artırmak ve acil durumlarda doğru müdahale yöntemlerini öğretmek amacıyla eğitim ve tatbikat çalışmaları gerçekleştirdi.
130 yayınevi ve birbirinden değerli yazarlar, 9. Batman Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluşacak.
Batman’da kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen 9. Batman Kitap Fuarı, 22 Ekim – 1 Kasım 2026 tarihleri arasında kitapseverleri ağırlayacak.
