3658 KİŞİ DİYETİSYEN HİZMETİNDEN FAYDALANDI
Batman Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından 2026 yılında 3 bin 658 vatandaşa ücretsiz diyetisyen hizmeti verildi. Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında sunulan danışmanlıkla vatandaşların sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanması hedefleniyor.
Batman Belediyesi, vatandaşların sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmesi ve uzman desteğine kolaylıkla ulaşabilmesi amacıyla ücretsiz diyetisyen hizmeti sunuyor.
Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde verilen hizmet kapsamında vatandaşların beslenme alışkanlıkları, günlük yaşam düzenleri ve kişisel ihtiyaçları değerlendirilerek sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönelik kişiye özel öneriler sunuluyor. Gerekli ölçüm ve değerlendirmelerin ardından vatandaşların ihtiyaçlarına uygun beslenme programları oluşturulmasına destek veriliyor.
SAĞLIKLI BESLENME KONUSUNDA PROFESYONEL DESTEK
Diyetisyen görüşmelerinde kilo kontrolü, dengeli öğün planlaması ve doğru beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesi konularında bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sağlanıyor. Vatandaşların beslenme konusunda doğru bilgi edinmeleri ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını günlük hayatlarına kazandırmaları amaçlanıyor.
BASIN AÇIKLAMASI
BASIN AÇIKLAMASI
BATMAN’DA HAVA KALİTESİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ, ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİ VE BİMS ÜRETİM TESİSLERİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR HAKKINDA
GÖLET VE HAVUZLAR KAPSAMLI BAKIMA ALINDI
Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kent genelinde bulunan yapay gölet ve su havuzlarında temizlik ve bakım çalışması gerçekleştiriyor.
MİNİK ÖĞRENCİLERDEN CAN DOSTLARA ANLAMLI ZİYARET
Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Hayvan Tedavi, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Mimar Sinan Anaokulu öğrencilerini ağırladı.
MAVİ YEŞİL BATMAN PROJESİ’NDE ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI
Türkiye’nin kent içindeki en büyük yeşil alan projelerinden biri olan Mavi Yeşil Batman Projesi’nde, 18 bin 634 metrekarelik alana 6 bin ton PMT serimi yapıldı.
BORU İÇERİSİNDE MAHSUR KALAN YAVRU KEDİ İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI
Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Kültür Mahallesi 2616. Sokakta yaklaşık 5 metre derinliğindeki boruya düşerek mahsur kalan yavru kediyi kurtardı.
