OTOBÜS SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

Batman Belediyesi, Ramazan ayını ve yaklaşan yaz mevsimini dikkate alarak toplu taşıma hizmetlerinde düzenlemeye gitti. 12 Mart 2024 tarihi itibarıyla nöbetçi otobüslerin sefer saatlerinde yapılan değişiklikle, en son otobüs seferlerinin 00.00'a uzatıldığı belirtildi.

MAHALLELİ İSTEDİ, BELEDİYE ÇÖZÜME KAVUŞTURDU

Pınarbaşı Mahallesi sakinleri; Batman Belediyesi’nin ‘Yerinde İletişim Yerinde Çözüm’ şiarıyla gerçekleştirdiği mahalle buluşmaları sonrası yapılan çalışmalardan memnun kaldıklarını ifade ettiler.

BUGÜNE KADAR 3.185 ÖĞRENCİ “BEN DE VARIM” DEDİ

Batman Belediyesi'nin öncülük ettiği 'Ben de Varım' projesi, yerel idarelerin, eğitim kurumlarının ve diğer paydaşların işbirliğiyle, Projeden şimdiye kadar 3.185 öğrenci faydalanırken, Batman merkez ve çevre ilçelerdeki çocuklar, sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunma fırsatı yakaladı.

TEMATİK KONSEPT DURAKLARLA SANAT VE BİLGİYİ SOKAKLARA TAŞIYOR

Batman Belediyesi, kentin kültürel ve sosyal dokusunu zenginleştirmeyi hedefleyen yenilikçi bir projeyle karşımıza çıkıyor: tematik konsept duraklar. Bu duraklar, edebiyat, sanat, çevre, spor gibi farklı temaları kapsayacak şekilde tasarlanmış hem görsel hem de işitsel öğeleri içeren bir kamu hizmeti sunuyor. Proje, şiir ve edebiyat dünyasından veciz sözlerin yanı sıra, Türk ve dünya klasiklerine ait eserlerin yazarlarının isimlerini ve eserlerinden alıntıları içeren durakları kapsıyor.

BATMAN FİLM GÜNLERİ BAŞLIYOR!

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda sinemacının katılacağı Batman Film Günleri 1-3 Mart tarihleri arasında sinemaseverleri Batman’da buluşturacak. Çok sayıda festivalden ödüllerle dönen altı uzun metraj filmin gösterileceği etkinlik kapsamında Türk sinemasının ustalarından yönetmen Derviş Zaim ile oyuncular Perihan Savaş ve Halil Ergün’e Onur Ödülleri takdim edilecek. Gecede santurzen Sedat Anar ve ekibi, Film Müzikleri icra edecek.

KOZLUK’UN CAMİLERİ MİS GİBİ OLDU

Batman Belediyesi, kent merkezinde gerçekleştirdiği ibadethane temizlik çalışmalarını ilçe merkezlerine de yaydı. Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in yönlendirmesiyle başlanan projeye Beşiri, Hasankeyf, Sason’un ardından Kozluk ilçesinde devam edildi.

BATMAN

BATMAN'DAN ÜÇ USTAYA ONUR ÖDÜLÜ

Batman Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Batman Film Günleri kapsamında usta yönetmen Derviş Zaim ile usta oyuncular Perihan Savaş ve Halil Ergün’e Onur Ödülleri takdim edilecek.

BATMAN FİLM GÜNLERİ BAŞLIYOR!

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda sinemacının katılacağı Batman Film Günleri 1-3 Mart tarihleri arasında sinemaseverleri Batman’da buluşturacak. Çok sayıda festivalden ödüllerle dönen altı uzun metraj filmin gösterileceği etkinlik kapsamında Türk sinemasının ustalarına Onur Ödülleri takdim edilecek.

“2017 ÖNCESİ PARK SAYIMIZ 91 İKEN, 133 YENİ PARK YAPTIK”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Petrol Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parkın açılışında önemli mesajlar verdi. “Mahalle Buluşmaları’nda özellikle annelerimiz, parklara kamera takılması yönünde taleplerini bize iletmişlerdi. Biz de bu talepleri yerine getirmekten kıvanç ve onur duyuyoruz” dedi.

ÇİLEK, BAL VE CEVİZ DİYARI

ÇİLEK, BAL VE CEVİZ DİYARI'NIN CAMİLERİ MİS GİBİ KOKUYOR

Batman Belediyesi, kent merkezinde gerçekleştirdiği ibadethane temizlik çalışmalarını ilçe merkezlerine de yaydı. Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in yönlendirmesiyle başlanan projeye Beşiri ve Hasankeyf’den sonra Sason ilçesinde devam edildi.

EBEVEYNLERE MAHREMİYET EĞİTİMİ

Batman Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi, ‘Ebeveynlere Mahremiyet Eğitimi’ verildi.

EBEVEYN EĞİTİM SEMİNERİ DEVAM EDİYOR

Batman Belediyesi, 'Kadın Dostu Kent' projesi kapsamında düzenlediği ebeveyn eğitim seminerlerinin altıncısını Bayındır Mahallesi’nde bulunan Bayındır Anaokulu’nda gerçekleştirdi.

YÖNETMEN DERVİŞ ZAİM BATMANLI SİNEMASEVERLERLE BULUŞTU

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Batman Sinema Akademisi (BSA) eğitimleri devam ediyor. Bir ayı geride bırakan akademi eğitimleri kapsamındaki ilk “Ustalık Sınıfı” buluşması da Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türk sinemasının büyük ustalarından yönetmen Derviş Zaim’in konuk olduğu etkinliğin moderasyonunu sinema eleştirmeni Suat Köçer üstlendi.

BATMAN YEŞİL KUŞAKLA ÇEPEÇEVRE SARILACAK

Batman Belediyesi, gerçekleştirdiği yeşillendirme çalışmalarına ‘Yeşil Kuşak Batman Projesi’ni de ekledi. Karayoluna ait güzergahların refüj ve kaldırımlarına dikilecek fidanlarla, yerli ve yabancı konuklar yemyeşil bir kuşakla çevrilmiş Batman görecekler.

BATMAN BELEDİYESİ

BATMAN BELEDİYESİ'NDEN TOPLU NİKAH ŞÖLENİ

Aile müessesine verdiği öneme dikkat çeken Batman Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Batman il sınırları içinde ikamet eden genç çiftler için Toplu Nikah Şöleni hazırlıyor.

MAHALLE BULUŞMALARI, TOPLUMSAL REFAHI ARTIRIYOR

Batman Belediyesi, gerçekleştirdiği ‘Mahalle Buluşmaları’nın ardından vatandaşların takdirini kazanıyor. Halkın devletle buluştuğu, sorunlarını, isteklerini rahatlıkla iletebildiği ortamın sağlandığı ‘Mahalle Buluşmaları’ndan olumlu sonuçlar alınıyor.