Haberler

YENİ DÖNEMİN KADIN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

Batman Belediyesi, yeni dönemin ilk Kadın Buluşmasını Petrolkent Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Batman Belediyesi tarafından ‘Çözüm Kadının Elinde ve Gücünde’ temasıyla düzenlenen Kadın Buluşmasına Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın eşi Dr. Ayten Canalp hanımefendi katıldı.

Belediye Kadın ve Aile Müdürlüğü koordinesinde Petrolkent Mahallesi Seyit Bilal Taziye evinde düzenlenen buluşmaya mahalle sakini kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Kadın Buluşmaları toplantısında mahalleli kadınlara; Batman İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru tarafından ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ ve ‘UYUMA’ projeleri hakkında bilgi aktarıldı. İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis ve Tanı Merkezi (KETEM) uzmanları tarafından kadınlara kanser konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü görevlilerince kadınlardan gelen dilek, talep ve şikâyetler, ilgili kurumlara iletilmek üzere tek tek not alındı.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp hanımefendi, kadın buluşmasında çok değerli bilgilerin paylaşıldığını ifade ederek, kanser konusunda erken teşhisin önemine dikkat çekti.

90 GÜNDE 30 KM UZUNLUĞUNDA 36 YENİ YOL AÇTIK

Batman Belediyesi, göreve geldiği günden bu yana ulaşım altyapısını güçlendirmek için önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, 4 Kasım 2024 ile 31 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği faaliyetlerde şehrin yol ağına büyük katkı sağladı.

Son 3 ay içerisinde yeni yapılan Batman genelindeki toplam yol uzunluğunun yol iyileştirme dahil 30 bin 855 metreye ulaştığını ifade eden yetkililer, yeni dönemde 36 yeni yol açıldığını, açılan yeni yollara 54 bin 304 metreküp stabilize dolgu çalışması yapıldığını belirtti.

Yapılan alternatif yolların trafik akışını önemli ölçüde rahatlattığına dikkat çeken Batman Belediyesi, özellikle ağır tonajlı araçların kent merkezinden değil de, çevre yollarına yönlendirildiğini bu nedenle şehir içi trafiğinde önemli ölçüde rahatlama sağlandığını söyledi.

Gültepe Mahallesi Kuzeybatı Çevre Yolu, Çay Mahallesi Güneybatı Çevre Yolu ve Tilmerç Kuzeydoğu Çevre Yolu gibi alternatif güzergâhların hizmete sunulduğunu ifade eden Batman Belediyesi, Batman'ın ulaşım altyapısını modernize edilerek trafikte seyreden sürücüler için ulaşım konforunu her geçen gün artırmayı hedeflediklerini kaydetti.
#Batman #Batmanbelediyesi #Batmanbelediyesiçalışıyor

ZABITA’DAN DİLENCİ DENETİMİ

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, halkın dini duygularını istismar ederek haksız kazanç elde etmeye çalışan dilencilere yönelik denetim gerçekleştirdi.


Cuma hutbesi münasebetiyle cami önlerinde, vatandaşların manevi duygularını sömürmeye çalışan biri yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 15 kişiye 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’na göre haklarında cezai işlem uygulandı.


Denetim kapsamında, küçük yaştaki çocukları kullanarak dilencilik yapan ve halkın dini duygularını istismar eden kişilere idari para cezası uygulandı. Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü dilencilere yönelik denetimlerle, halkın ve esnafın huzurunu bozan ve dini duyguları sömürenlere karşı kararlı bir duruş sergiliyor.


Belediye yetkilileri, dilenciliği bir meslek haline getirerek toplumun dini ve manevi değerlerini istismar eden kişilere asla tolerans tanınmayacağına, bu tür denetimlerin devam edeceğine dikkat çekti. Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların bu tür durumlarda Alo 153 hattına ihbarda bulunmalarını istedi.

MAHALLELİ KADINLAR ÖĞRENİYOR, BİLİNÇLİ AİLELER YETİŞİYOR

Batman Belediyesi, ‘Öğrenen Mahalleler, Bilinçli Aileler’ şiarıyla başlattığı kadınlara yönelik eğitim çalışmalarını sürdürüyor.
 
Batman Belediyesi Kadın ve Aile Destek Merkezi tarafından yürütülen "Öğrenen Mahalleler, Bilinçli Aileler" projesi kapsamında, Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı 19 Mayıs ÇATOM’da, ‘Teknoloji (Dijital) Bağımlılığı’, ‘Şiddet ve Şiddet Türleri’, ‘Mahremiyet Eğitimi’ve ‘Aile İçi Etkili İletişim’ konu başlıkları altında eğitim verildi.
 
19 Mayıs Mahallesi’nde bulunan ÇATOM (Çok Amaçlı Toplum Merkezi)’da, Batman Belediyesi Kadın ve Aile Destek Merkezi tarafından ‘Öğrenen Mahalleler, Bilinçli Aileler’ projesi kapsamında Sosyolog Rojin Akat tarafından ‘Teknoloji (Dijital) Bağımlılığı’, Çocuk Gelişimci Ceylan Kardaş tarafından ‘Mahremiyet Eğitimi’, Psikolog GemraGünsel tarafından ‘Aile İçi Etkili İletişim’ Sosyolog Perihan Demir tarafından ‘Şiddet ve Şiddet Türleri’ ile ‘KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) uygulaması ve kullanımı’konularında bilgilendirme eğitimleri verildi.

DSİ KANALINDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Batman Belediyesi, Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalı içerisinde biriken çöp, çamur ve bitkisel atıklar temizleniyor.

 

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü, kanal içerisinde biriken suların çekilmesinin ardından kapsamlı çalışma başlattı. 

 

Çamlıtepe Mahallesinden geçen DSİ’ye ait sulama kanalında biriken her türlü atık temizlik personelince temizleniyor.

 

Çöplerin çevreye rahatsızlık vermemesi ve kötü kokuların önüne geçilmesi amacıyla temizlik çalışması yaptıklarını ifade eden Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü, 20 kamyon atığın toplanarak depolama sahasına taşındığını ifade etti.

PARKLARDA GENİŞ KAPSAMLI BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMASI

Batman Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan parkların bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

 

Batman’daki 221 parkta kapsamlı bakım ve onarım süreci başlatan ekipler, gerek saha çalışmalarında tespit edilen ve gerekse de vatandaşlardan gelen talepleri alarak bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyor.

 

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, parklardaki eksiklikleri belirleyerek, sulama sistemlerinin onarımı, oyun gruplarının bakımı, oturma bankları, aydınlatma direklerinin tamiri gibi birçok önemli çalışmayı yaparak tekrar vatandaşların hizmetine sunuyor.

 

Ekipler ayrıca parkların daha estetik bir görünüm kazanması için budadıkları ağaçlara form da veriyor. 

Yapılan kapsamlı çalışmalarda bugüne kadar 221 parkta bin 300’ün üzerinde işlem gerçekleştirildiği belirtildi.

KULLANILMIŞ GİYSİLER GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR

Batman Belediyesi, tekstil ve giysi atıkları kumbara sayısını artırarak kent geneline yayıyor.

 

2 yıl önce Batman’ın farklı mahallelerine 100 giysi kumbarası yerleştiren Batman Belediyesi, bu sayıya 50 giysi kumbarası daha ekleyerek 150 sayısına ulaştı.

 

Yerleştirilen kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaraları sayesinde Batman genelinde 120 ton tekstil atığı giysi ülke ekonomisine geri kazandırıldı. Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, giysi, ayakkabı, nevresim, havlu, perde, çanta gibi kullanılmayacak durumda olan tüm tekstil ürünlerinin tekrar geri dönüşümde kullanılması için çöp kutuları yerine giysi kumbaralarına atılmasını istedi.

 

Batman Belediyesi, 1 kilogram pamuklu tekstil ürününün üretilebilmesi için yaklaşık 10.000 litre su kullanıldığını, Geri Dönüşüm Kumbaraları sayesinde su israfının önüne geçilebileceğine dikkat çekti.

ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Batman Belediyesi, kentte başlattığı ‘atık pil kampanyasını’ sürdürüyor. 

 

Sıfır atık projesi kapsamında, çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi, geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması ve sıfır atık bilincinin oluşturulması amacıyla başlatılan kampanya Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi’nin işbirliği ile 30 Nisan 2025'e kadar devam edecek.

 

‘Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’ ile çocuklarımıza temiz toprak, temiz bir çevre, temiz bir gelecek sağlandığının amaçlandığını belirten Batman Belediyesi, bir kalem pilin 4 metrekarelik toprak alanını kirlettiğini yineledi.

 

Kampanya ile atık pillerin içerdiği kimyasalların sadece insanlar ve hayvanlar için değil ekosistemdeki bütün canlılar üzerinde olumsuz etkilerinin bulunduğunu belirten Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çocuk ve gençlerin, atık pilleri geri dönüştürülerek kazanımı için çevreye veya çöp kutularına atmayarak pil toplama kutularına atmalarını istedi.

EĞİTİMLE GÜÇLENEN KADINLARIN İLK ADRESİ: BİL-MEK

Batman Belediyesi, sosyal sorumluluk kapsamında verdiği okuma-yazma kurslarını sürdürüyor.

 

Türkçe Öğretmeni tarafından verilen kurslarda, kadınlar okuma yazma öğrenirken, daha önce günlük hayatta şeklen bildikleri ürünleri ve yaşamın tüm alanlarında karşılaştıkları herşeyi aldıkları eğitimin ardından okuyor olabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

 

Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, açtıkları okuma-yazma kursları sayesinde kursiyerlerin herhangi bir destek almadan kendi ayakları üzerinde durabildiklerini söyledi.

 

Okuma yazmanın kendilerinde özgüven oluşturduğuna dikkat çeken Batman Belediyesi, Bil-Mek kursları sayesinde kadınların sosyalleşmesine de büyük katkı sağladıklarını kaydetti.

 

Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kursların okuma yazma ile sınırlı olmadığını Petrolkent Mahallesi Bil-Mek Petrolkent Şubesi’nde; tekstil-1, tekstil-2, 1. Kademe okuma yazma, 2. Kademe okuma yazma, kuaförlük, el sanatları kurslarının bulunduğunu, Bahçelievler Mahallesi Kadın ve Aile Destek Merkezi’nde 1. Kademe okuma yazma, el sanatları -1, El sanatları-2 ve pasta yapımı ve sunumu programlarının yanı sıra Bayındır Mahallesi’nde bulunan Kadın İş Geliştirme Merkezi ise tekstil ve kilim dokuma atölyeleri ile kadınlara eğitim hizmetinin sunulduğunu söyledi.

 

Batman Belediyesi, kurslara başvurmak isteyen kadınların Bahçelievler Mahallesi 1618 sokaktaki Batman Belediyesi ek hizmet binası yanında bulunan eski BASKİ binasına taşınan Kadın ve Aile Destek Merkezi’ne bizzat gelerek veya 0533 130 15 75 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilecekleri belirtildi.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
2626


Türkçe / Kurdî / English / عربي