HALKIMIZA VE BASINA

Son dönemde Belediye Eş başkanlığımız, Belediye yönetimimiz ve Belediye Çalışmaları konusunda planlı bir şekilde dezenformasyon çalışması yürütülmekte yalan ve yanlış haberlerle halkımız yanıltılmak istenmektedir. Yapılan bütün iyi niyet girişimlerimize rağmen elimizde olmayan, yasal nedenler ve engellemeler nedeniyle ortaya çıkan olumsuz sonuçlar yönetimimize ve Belediyemize mal edilmek istenmektedir. Konu eleştiri boyutunu aşıp karalama, hakaret ve suçlamalara dönüşünce açıklama yapma gereği zorunluluk haline gelmiştir.

Batman halkı ve kamuoyu çok iyi bilmektedir ki yönetimimiz; ezilenin, hor görülenin, haksızlığa uğrayanın yanında olan ve olmaya devam eden bir anlayışın temsilcisidir. Bu nedenle başta ifade özgürlüğü olmak üzere bütün alanlarda eşitlik, adalet ve özgürlük taleplerini dile getiren tarafız. Bu konularda yöneltilen eleştiriler iyi niyetten uzaktır. Hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında (2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi) basına uygulamaya başladığı ambargonun sorumlusu biz değiliz. Tam aksine ifade özgürlüğü dolaylı olarak kısıtlandığı için mağdurlardanız. Sesimizi duyuracak olan basın bu şekilde susturularak engellenmektedir. Oysa aynı iktidar temsilcileri seçimlerden önce basını aylık ödemelere bağlarken genelge yayımlamamıştır. Kayyım dönemindeki uygulamalar konusunda ses çıkarmayanların bu dönemdeki engelleri görmezlikten gelerek bizi sorumluymuş gibi göstermeleri, gönderdiğimiz çalışma haberlerimize ambargo uygulayıp yayımlamamalar basın tarafsızlığı, doğru haber ilkeleri ve basın etiği ile uyuşan bir tutum değildir. Her açıklamada halkımızın ve basınımızın yanında olduğumuzu belirtmemize rağmen iktidarın bizi başarısız gösterme politikalarına kimsenin alet olmaması ve vicdan muhasebesi ile hareket edilmesi gerekmektedir.

Son olarak personel alımı konusunda ortaya atılan yanlış ve yalan ithamlar da bunların içinde yer almaktadır. Kurumumuz personel alım ilanını İŞ KUR Müdürlüğüne yayımlanması için göndermiştir. Bir aylık oyalamalardan sonra ilan yapılmış ancak ne hikmetse bilgiler kısa bir süre ilan panosuna verilip geri çekilmiş ardından sitelerinde teknik arıza var gerekçesi bildirilmiştir. İlan İŞ KUR sitesinde görünmez iken Aydınlık gazetesine yansımıştır(!) Durum üzerine ilan tekrar ilgili kuruma gönderilmiş ve yayımlanması sağlanmıştır. Bu gelişmelere rağmen mağduriyet yaşanmaması için başvuru için gelen bütün yurttaşların başvuruları alınmıştır. Durum böyle iken Belediyemiz sanki kamu kurumuna gizli personel alımı yapıyormuş gibi yansıtılmak istenmektedir ki bunun gerçekle alakası bulunmamaktadır.

Bu durumun sürdürülmesi durumunda yasal haklarımızı kullanmak başta olmak üzere bütün imkânlarımızın halkı bilgilendirmek amacı ile kullanılacağını da hatırlatmayı görev biliyoruz.

Haber Görselleri

Türkçe / Kurdî / English / عربي