Batman Belediyesi, geleceğimiz ve yarınlarımız olan çocuklarımızın sağlığını önemsiyor.

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğünde görevli; psikolog, fizyoterapist, diyetisyen hemşire ve tıbbi laboranttan oluşan sağlık ekibi köylerde sağlık taraması gerçekleştirirken, gençlerin gelecekte meslek seçimi sürecinde neler yapması konusunda bilgilendirmede bulundu.

Merkeze bağlı Yaylıca Köyü ilkokul ve ortaokulunda sağlık taraması gerçekleştiren belediye sağlık ekibi, özellikle Hepatit B konusunda öğrencilere uyarılarda bulundu.

Öğrenciler, fiziksel gelişimlerini engelleyebilecek doğru oturma tekniği hakkında bilgilendirilirken, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan ve öğrencilerin olmazsa olmazı olarak bilinen hazır gıdaların tüketilmemesi ve obezite hakkında da genel değerlendirmeler yapıldı.

Öğrencilerin gelecekte meslek edinmelerinde rol model olarak meslek tanıtımı hakkında da bilgilendirilen öğrencilerin kan grupları tespit edilerek kendilerine bilgilendirme kartları dağıtıldı.