Batman Belediyesi, vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla başlattığı yeni bir uygulamayı daha hizmete sundu.

Bundan böyle otobüslere binerken ‘kartımı unuttum!’, ‘kartımda bakiye yok!’, ‘ilerideki kart dolum merkezinde doldurabilir miyim?’, ‘kartı olan var mı’? gibi durumlar ile otobüslerin seyrini etkileyecek unsurlar ortadan kalkmış oldu.

Günde on binlerce vatandaşın toplu taşıma araçlarından faydalandığı Batman’da sorunların çözümüne yönelik atılan adımlar vatandaşları olduğu kadar otobüs şoförlerini de memnun etti.

Batman Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, toplu taşıma araçlarında kullanılan 'Dicle Kart'a alternatif olarak hazırlanan sistem entegrasyonunun tamamladığını, temassız özelliği bulunan tüm banka kartları için geçerli olacak sistemin hayata geçirildiğini duyurdu.

Kartı olmayan vatandaşlar, temassız özelliği bulunan tüm banka kartlarını validatörlere temas etmeleri halinde; ücretli, ücretsiz, engelli, öğrenci, abonman ve yaşlı gibi fark etmeden ‘sivil ücret’ tarifesi üzerinden ücretlendirilecek.