Batman Belediyesi, çevre il ve ilçelere de hizmet veren ilçe otogarına gelen günlük ziyaretçi sayısını rakamsal verilerle paylaştı.

Son 1 yıllık zaman dilimi içerisinde 44 bin 925 araç giriş çıkış yaparken, 566 bin 350 yolcuyu istedikleri yerlere götürdü. Alınan verilere göre yolcu ve araç sayısının en yoğun olduğu tarih mayıs, haziran, eylül ve ekim ayları oldu.

14 toplu taşıma firması bulunan ilçe otogarında, başta Batman’ın ilçeleri olan Kozluk, Gercüş, Sason, Kaplıca, Hasankeyf olmak üzere Kurtalan, Bismil, Silvan, Midyat, Ziyaret, Malatya, Mardin, Muş, Siirt ve Diyarbakır ili ve ilçelerine toplu taşıma hizmeti veriliyor.

Günlük bin 500 ile 2 bin vatandaşın ziyaret ettiği ilçe garajında, engelli vatandaşların rahat hareket edebilmeleri için engelli rampaları ve engelli lavaboları da bulunuyor.