Batman’da faaliyet gösteren 9 ayrı meslek sektörünün temsilcileri, Batman Çayı Havzası boyunca kullanılmayan tarım dışı alanların kendilerine tahsis edilmesi halinde bölgede istihdama, sanayiye ve imalata yönelik çok büyük müspet gelişmelerin kaydedileceğini belirttiler.

Aynı zamanda, kendilerine yer/arsa tahsisi yapılması halinde sektörlerde istihdam edilen kişi sayısının iki katına çıkmasını öngördüklerini ve bu sebeple yeni organize ve küçük sanayi alanlarının Batman’a kazandırılması sürecini büyük bir heyecanla takip ettiklerini ve desteklediklerini ifade ettiler.

Gıda Toptancıları Yapı Kooperatifi, Hurdacı ve Geri Dönüşüm Derneği, Metal İşleri Karma Yapı Kooperatifi, Mermerciler Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, PCV Alüminyum (ALMEP) Yapı Kooperatifi, Demir Çimento – Nalbur, Batman İnşaat Malzemeleri Yapı Kooperatifi, Batman Mobilyacılar ve Marangozcular Yapı Kooperatifi, Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası ve Balıkçı Hali İşletmecileri Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı V. Şükrü Alperen Göktaş ile bir araya gelerek kendilerine müstakil yer tahsisi konusunda desteklerini esirgemeyen Batman Valisi ve Batman Belediyesi Başkan V. Sayın Ekrem Canalp’e şükranlarını ifade ettiler.