Batman Belediyesi, üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Kadınlara Özel Kandil Programı

Batman Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü BİLMEK (Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları) Petrolkent Şubesi'nde Regaip Kandili programı düzenlendi.

Kadınlara vermiş olduğu el beceri kurslarıyla adından sıkça söz ettiren Batman Belediyesi, 3 ayların başlangıcındaki ilk kandil gecesi olan Regaip Kandili dolayısıyla İl Müftülüğünce hazırlanan program ile İslam Dininin önemi, dini günler ve haftalar ve bugünlerde yapılması gereken konularında bilgilendirmede bulunuldu.

Büyük dikkat ve huşu içerisinde yapılan vaazı dinleyen BİLMEK kursiyerleri yapılan dini bilgilendirmeden oldukça memnun kaldı. Kur’an tilaveti ve okunan Mevlid-i Şerif’in ardından kadın kursiyerlere kandil simidi dağıtıldı.

Belediye’den Vatandaşlara Kandil Simidi İkramı

Batman Belediyesi, Regaip Kandili dolayısıyla Gülistan Caddesi’nde vatandaşlara kandil simidi ikramında bulundu. Bir gelenek haline gelen kandil simidi dağıtımına vatandaşlar oldukça ilgi gösterdi.

Vatandaşlar, dağıtılan kandil simidinin oldukça anlamlı bulduğunu belirterek Batman Belediyesi’ne teşekkür etti.