Batman Belediyesi, kent merkezinde bulunan mevcut park sayısını egale ederek 27 yılda yapılmayanı son yıllarda gerçekleştirdi.

Batman’ın il olduğu 1990 yılından 2017 yılına kadar 27 yıllık zaman dilimi içerisinde mevcut park sayısı 91 iken, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kente kazandırdığı park sayıları mukayese edildi.

Mevcut 91 eski parkın bulunduğu Batman’da 2017-2022 yılları arasında 96 yeni parkın kazandırıldığını ve mevcut park sayısını egale ettiklerini belirten yetkililer: “Batman genelinde bugün 187 park bulunuyor. Batman’da 27 yılda 91 park bulunurken, biz 2017-2022 yılları arasında 96 yeni park yapımı gerçekleştirdik. Yapılan parklarla yaşlı, engelli ve çocuklarımız için ortak yaşam alanları oluşturduk” ifadelerinde bulundu.

Huzur ve Petrol Mahallelerine Yeni Parklar Yapıldı

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, oluşturduğu özel ekiple park yapılacak alanları tek tek inceleyerek, neler yapılması konusunda ön çalışma gerçekleştiriyor.

Ardından hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başlayan ekipler, en son Huzur Mahallesi ile Petrol mahallelerinde yeni park yapımını tamamladı.

Her iki parkı toplam 8 dönüm arazi üzerinde; peyzaj, ağaçlandırma, oyun grupları ve oturma banklarıyla süsleyen ekipler, bu parkları da vatandaşların kullanımına açtı.