Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, yapımı tamamlanmak üzere olan Hayvan Tedavi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Hasankeyf yolu üzerinde 45 dönümlük alan üzerine kurulan Hayvan Tedavi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük tedavi merkezi olacak. Hayvanların serbest dolaşım alanları ile birlikte 80 dönümü bulacak alanda sevimli dostlarımıza her türlü imkan sunulacak.

Beraberinde Başkan Yardımcıları Muzaffer Özkan, Fevzi Bakır, Metin Gürbüz ve birim amirleriyle incelemelerde bulunan Vali Canalp içerisinde; tedavi merkezi, ameliyathane, muayene odası, röntgen odası, post operatif, laboratuvar, eczane, ilaç deposu ve yoğun bakım odasının bulunduğu alanda yetkililerden bilgi aldı.

Yüzde 80-90 oranında fiziki gerçekleşmenin bittiği 45 dönümlük arazi üzerinde bulunan Batman Belediyesi Hayvan Tedavi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olacağını belirten Vali Canalp: “Kurmuş olduğumuz bu alan iki projeyi beraberce yürüteceğimiz bir alandır. Birisi Hayvan Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi. Bu proje çerçevesinde 45 dönümlük bir arazi üzerinde 15 milyonTL’lik bir harcama yapılarak Doğu ve Güneydoğu AnadoluBölgesindeki en büyük Hayvan Tedavi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu tesis gerçekten bölgede örnek bir tesis olacak. Hali hazırda projemizin yüzde 80-90 fiziki gerçekleştirilmesini de sağlamış durumdayız. Burada hayvanlarımızın her türlü ihtiyacını, kısırlaştırma da dahil olmak üzere son derece nezih bir ortam içerisinde sokak hayvanlarıyla ilgili her türlü hizmeti beraberce sunmuş oluyoruz.

İkincisi de serbest dolaşım alanı. Bu alanda, hayvanlarımızın serbest dolaşımı için müsait bir durum olacak. Ayrıca barınmaları için de kulübeler inşa edeceğiz. Bu tesis için Bakanlığımızdan da kısmi bir destek elde etmiş bulunmaktayız. Sadece Batman’da bu barınakları inşa etmek yetmiyor; civar illerde, bölgelerde ve her yerde bu şekilde inşa edilsin ki, hayvanların hem barınma hem tedavi hem de kısırlaştırma işlemleri en etkin şekilde yapılmış olsun. Hayvan popülasyonunu dengelemek için kısırlaştırma da önemlidir"dedi.

“Sahada Daha Fazla Çalışarak Proje Üretmek İçin Desteğinize İhtiyacım Var”

Gazetecilerden “Sık sık köy ziyaretleri gerçekleştiriyorsunuzve sürekli şehir merkezinde sahadasınız. Bu konu ile ilgili bir şey söylemek ister misiniz?” sorusu üzerine Vali Canalp, kendisiyle görüşmek isteyen 3 bin 500 randevunun bulunduğunu, fakat bu randevuların hepsi ile kısa süre içerisinden görüşmesinin imkansız olduğunu, herkesi ağırlayamadığı için kendisinin vatandaşın ayağına gittiğini dile getirerek; “Sahada daha fazla çalışarak proje üretmek için desteğinize ihtiyacım var” dedi.