Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yıl dönümünde Batman'da da çeşitli etkinliklerle anıldı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma programı, Batman Valiliği bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

Atatürk anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından, saatler 09.05'i gösterdiğinde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına, sirenler eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okundu.

Törene; Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral İhsan Kaplan, protokol üyeleri, askeri erkan, STK ve siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Program, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda devam etti.