Batman Belediyesi, kültürel ve sanatsal etkinlikler kapsamında yürüttüğü çalışmalara halkı da dâhil ediyor.

Gençlerin gelecekteki yaşamını belirleyecek olan müzik sektörü Batmanlılar tarafından da büyük ilgi görüyor. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, üniversitelerin konservatuvar bölümünde okuyan öğrenciler teknik anlamda daha kaliteli bir eğitim almak için Batman Belediyesi çatısı altında bulunan profesyonel ekipten eğitim alıyor.

Batmanlı gençler ve yetişkinlerin hem geleceklerine yön vermek hem de bunları pratiğe dökmek amacıyla kurulan Müzik Topluluğu arasında yer edinebilmek için ön elemelerin tamamlandığını kaydeden Müzik Öğretmeni Mustafa Sevim: “Topluluğumuz arasında müzik öğretmenleri, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümü öğrencileri ve Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü mezun ve öğrencileri, sağlık, eğitim ve farklı kurumlarda çalışan personel arkadaşlarımızın yanı sıra iki de evli çiftimiz yer alıyor. 13 erkek ve 17 kadın toplam 30 korist adayımızı belirledik” şeklinde konuştu.