Kolombiya’nın Cali kentinde 1-6 Ağustos 2022 tarihleri arasında düzenlenen U20 Dünya Atletizm Şampiyonası’na katılan Batmanlı gençler Dünya Şampiyonu oldu.

Batman Petrolspor Kulübü'nden 3 sporcu Kolombiya’nın Cali kentinde ülkemizi ve şehrimizi temsil ederek yurda şampiyon olarak döndü.

Batman Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nde Atletizm Antrenörü olarak görev yapan Sadullah Ergün tarafından sıkı bir şekilde çalıştırılan Batmanlı gençler, müsabakadan başarı ile döndü.

Yarışmada; 10 kilometre yürüyüş dalında Mazlum Demir 42 dakika, 36 saniye 02 saliselik derecesiyle birinci gelerek Dünya Şampiyonu oldu. Dünya üçüncülüğünü yine Batmanlı gencimiz olan Hayrettin Yıldız ve dünya on sekizinciliği de Emine Ceylan alarak büyük bir başarıya imza attılar.

Batman Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nde Atletizm Antrenörü olarak görev yapan Sadullah Ergün yönetiminde yaklaşık 2 aylık bir kamp süreci yaşayan gençlerimiz, Erzurum ilinde yapılan müsabakaların ardından Kolombiya’nın Cali kentine gitmeye hak kazandı.

Yaklaşık 6 yıldan bu yana Türkiye Milli Takım Antrenörü görevinin yanı sıra Batman Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nde Atletizm Antrenörü görevini de yürüten Ergün: “Hiçbir başarı tesadüf değildir. Her başarının ardında mutlaka geceli gündüzlü sıkı, disiplinli, özverili, inançlı bir çalışma vardır. Çoğu zaman heyecandan yatamadığımız günler oldu. Acı tatlı günlerimiz oldu. Ama inandığımız yoldan asla vazgeçmedik. Tüm bunlar bir araya geldiğinde başarı da kaçınılmaz oldu” dedi.

• Bu içerik 1904 defa okundu