MAHALLE BULUŞMASI: KARDELEN

Batman’a yaraşır bir hizmeti sunmak, sorunları yerinde dinlemek ve çözüme kavuşturmak için Batman Belediyesi’nin düzenlediği Mahalle Buluşmaları’nın onuncusu Kardelen Mahallesi’nde gerçekleşti.

DOKTOR ADAYLARINA ANLAMLI HEDİYE

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, katıldığı instagram canlı yayınında kendisinden stetoskop talebinde bulunan tıp fakültesi öğrencilerinin isteğine kayıtsız kalmadı.

DEĞİŞİME ATILAN KARARLI İMZA

Batman Valisi Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, belediyenin yönetimine geldiği son 1 yılda Batman’da hayata geçirilen, yapımı süren ve planlanan projeleri anlattı.

Kardeşliğin Mührü: Çanakkale

Tam 106 yıl önce Çanakkale’de 200 bin Mehmetçiğin kanıyla tarih yazıldı. Çanakkale’de kazanılan zafer, vatanımızı ebedi vatan yaptı…

BATMAN’IN NASIL TEMİZLENDİĞİNİ HİÇ MERAK ETTİNİZ Mİ?

Kentin temizliği konusunda gerçekleştirdiği faaliyetlerden taviz vermeyen Batman Belediyesi, insan sağlığını ve çevre sağlığını olumsuz etkileyen atıklarla mücadelesini sürdürüyor. Peki, “Bu koca şehrin temizliği nasıl yapılıyor?” hiç merak ettiniz mi?

EK GÜZERGÂH AÇILIYOR

Batman Belediyesi, vatandaşların mağduriyet yaşadığı sorunları tek tek çözüme kavuşturuyor. Belediye Meclisi’nde alınan yeni kararlar ile minibüslerin mevcut yol planına ek güzergâh talebi kabul edildi.

CUMHURİYET MEYDANI YEŞİLLE BULUŞTU

Havaların ısınarak yeşillendirme çalışmasına elverişli hale gelmesiyle birlikte çim serimi ve ağaç dikimi işlemlerini artıran belediyemiz, şehrin birçok noktasında yeşillendirme çalışması gerçekleştiriyor.

MEZARLIKLARDA PEYZAJ ÇALIŞMASI

Batman Belediyesi, mezarlıklarda peyzaj çalışması gerçekleştiriyor. Batman’ın en eski mezarlıklarında gerçekleştirilen çalışmalarda toplamda 1.800 yeni fidan dikimi de gerçekleşecek.

100 YILLIK GURUR EBEDİYEN İSTİKLÂL

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, binlerce yıl Anadolu’yu yurt edinmiş bir millete “Korkma!” diye seslendiği mısraların, milli marşımız olarak kabulünün 100’üncü yılını kutluyoruz.

DENGBÊJ KONAĞI

DENGBÊJ KONAĞI'NDA
KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Batman Belediyesi’nin düzenlendiği ve her hafta heyecanla beklenen “Dengbej Konağı” programının altıncısını gerçekleşti. 7 Mart Pazar günü gerçekleşen programda Kadınlar Günü kutlandı.

KAPI ve SOKAK NUMARALARI KAREKODLU OLUYOR

İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı ve Batman’da da bir süre önce çalışmalarına başlanan Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) ile yapılan adres ve konut numara yenileme çalışmaları devam ediyor.

"ŞEHRİMİZİN DUYARLI DAVRANIŞI OLMASAYDI BUNU BAŞARAMAZDIK"

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı haftalık vaka sayıları sıralamasında Batman iki hafta üst üste en iyi 4’üncü ve bu hafta da 3. il olarak normalleşme sürecinin en iyi şartlarda başlayacağı “Mavi Renk” kategorisinde yer aldı.

MAHALLE BULUŞMASI: BEŞEVLER

Dokuzuncusunu düzenlediğimiz ‘Mahalle Buluşmaları’nda Valimiz Hulusi Şahin, Beşevler Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek sorunlarını yerinde dinledi.

MİNİKLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Batman Belediyesi’nin bu sene ilkini düzenlediği “İtfaiye Aracı Tasarım Yarışması” ödülleri sahiplerine kavuştu.

SANAT SOKAĞI, SANATIN MERKEZİ OLACAK

Ziya Gökalp Mahallesinde bulunan Sanat Sokağı’nın adına yaraşır bir şekilde düzenlenerek işlevsel bir hale getirilmesi için talimat veren Valimiz, yenileme çalışmalarının başladığı Sanat Sokağı’nı ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldı.