MAHALLE BULUŞMASI: KARDELEN

HEVDÎTINÊN TAXAN: KARDELEN

Dehemîn Hevdîtinên Taxan yên ji alîyê Şaredarîya Batmanê ve bi armanca guhdarî û çareserkirina pirsgirêkan ku tên lidarxistin li Taxa Kardelen pêk hat.

DOKTOR ADAYLARINA ANLAMLI HEDİYE

JI ENDAMÊN BIJÎŞKÎYÊ RE XELATÊN BI WATE

Walîyê Batmanê û Wekîlê Şaredar Hulusî Şahîn, daxwaza di xwendekarên fakulteya bijîşkîyê ya steteskopan ku di weşana zindî ya înstagramê de anîbûn ziman bê bersiv nehişt.

DEĞİŞİME ATILAN KARARLI İMZA

Batman Valisi Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, belediyenin yönetimine geldiği son 1 yılda Batman’da hayata geçirilen, yapımı süren ve planlanan projeleri anlattı.

Kardeşliğin Mührü: Çanakkale

Tam 106 yıl önce Çanakkale’de 200 bin Mehmetçiğin kanıyla tarih yazıldı. Çanakkale’de kazanılan zafer, vatanımızı ebedi vatan yaptı…

BATMAN’IN NASIL TEMİZLENDİĞİNİ HİÇ MERAK ETTİNİZ Mİ?

HÛN DIZANIN BATMAN ÇAWA TÊ PAQIJKIRIN?

Şaredarîya me xebatên di warê paqijîyê de bêkêmasî didomîne û li hember avêtîyên bi xetere têkoşîna xwe dimeşîne. Hûn dizanin paqijîya ev bajarê mezin çawa tê pêkanîn?

EK GÜZERGÂH AÇILIYOR

RÊGEHÊN NÛ TÊN VEKIRIN

Şaredarîya me  pirsgirêkên ku welatîyên me  bi wan mexdur dibin yek bi yek çareser dike. Bi biryarên ku li Meclîsa Şaredarîyê hatin standin daxwaza rêgehên rêbûsan yên nû qebûl bû.

CUMHURİYET MEYDANI YEŞİLLE BULUŞTU

Havaların ısınarak yeşillendirme çalışmasına elverişli hale gelmesiyle birlikte çim serimi ve ağaç dikimi işlemlerini artıran belediyemiz, şehrin birçok noktasında yeşillendirme çalışması gerçekleştiriyor.

MEZARLIKLARDA PEYZAJ ÇALIŞMASI

LI GORISTANAN XEBATÊN BERGEHÊ

Şaredarîya Batmanê li goristanan  xebatên bergehê (peyzaj) pêktîne. Di xebatên li goristanan pêkwerin de bi giştî 1800 tirhikên daran dê werin danîn.

100 YILLIK GURUR EBEDİYEN İSTİKLÂL

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, binlerce yıl Anadolu’yu yurt edinmiş bir millete “Korkma!” diye seslendiği mısraların, milli marşımız olarak kabulünün 100’üncü yılını kutluyoruz.

DENGBÊJ KONAĞI

DENGBÊJ KONAĞI'NDA
KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Batman Belediyesi’nin düzenlendiği ve her hafta heyecanla beklenen “Dengbej Konağı” programının altıncısını gerçekleşti. 7 Mart Pazar günü gerçekleşen programda Kadınlar Günü kutlandı.

KAPI ve SOKAK NUMARALARI KAREKODLU OLUYOR

İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı ve Batman’da da bir süre önce çalışmalarına başlanan Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) ile yapılan adres ve konut numara yenileme çalışmaları devam ediyor.

"ŞEHRİMİZİN DUYARLI DAVRANIŞI OLMASAYDI BUNU BAŞARAMAZDIK"

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı haftalık vaka sayıları sıralamasında Batman iki hafta üst üste en iyi 4’üncü ve bu hafta da 3. il olarak normalleşme sürecinin en iyi şartlarda başlayacağı “Mavi Renk” kategorisinde yer aldı.

MAHALLE BULUŞMASI: BEŞEVLER

Dokuzuncusunu düzenlediğimiz ‘Mahalle Buluşmaları’nda Valimiz Hulusi Şahin, Beşevler Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek sorunlarını yerinde dinledi.

MİNİKLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Batman Belediyesi’nin bu sene ilkini düzenlediği “İtfaiye Aracı Tasarım Yarışması” ödülleri sahiplerine kavuştu.

SANAT SOKAĞI, SANATIN MERKEZİ OLACAK

KOLANA HUNERÊ DÊ BIBE NAVENDA HUNERÊ

Walîyê me çu serdana  Kolana  Hunerê ya Taxa Zîya Gokalp ya  ku berîya niha telîmat dabûn ku xebat li gorî navê wê werin destpêkirin û li vir did derbarê xebatan de agahî standin.