Dijital Batman'a Hoş geldiniz
Kapı Ve Sokak Numaralar Karekodlu Oluyor

İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı ve Batman’da da bir süre önce çalışmalarına başlanan Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) ile yapılan adres ve konut numara yenileme çalışmaları devam ediyor.
Batman’da değişikliğe uğrayan adresler ve dış kapı numara levhalarını yenileme çalışması başlatan Batman Belediyesi, yeni sokak levhaları ve dış kapı numara levhalarına getirdiği yeniliklerle birçok hizmeti de beraberinde sunacak.
Ulusal Adres Veri Tabanı’nda (UAVT) gerçekleştirilen güncellemeler Nisan ayının ilk yarısına kadar devam edecek. Güncelleme süresince, kapı numaranız ile Ulusal Adres Veri Tabanı’nda bulunan adresleriniz uyumsuzluk gösterebilir. Bu uyumsuzluk çalışma ve düzenlemelerin tamamlanmasının ardından ortadan kalkacak.
Yeni sokak ve dış kapı numara levhalarında bulunan karekod sayesinde en yakın mesafedeki afet toplanma alanları, kamu kuruluşları, belediye e-hizmetlerinden emlak borcu ve su borcu ödemesi bilgilerinin yanı sıra birçok bilgiye de yine bu sistem sayesinde ulaşılacak.