Batman Belediyesi bünyesinde faaliyet yürütecek Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Hizmet binası görkemli törenle açıldı. Kadın ve Aile Destek Merkezi ile Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde farklı branşlarda kurs verilecek.
3 Psikolog, 2 Sosyolog ve 5 İdari Personel ile hizmet verecek Kadın ve Aile Destek Merkezi’nde kadın ve ailelere yönelik; psikolojik, hukuki ve sosyal danışmanlık hizmetleri de verilecek. Pilot hizmetine Ocak 2021’de başlayan merkezde şimdiye kadar 102 kadına Psikolog ve Sosyolog tarafından danışan hizmeti verildi.

Engelli Dostu Minibüs
Kadın ve Aile Destek Merkezi bünyesinde engelli vatandaşlar ile şehit aileleri için kurulan danışma ve başvuru birimleri de hizmet sunmaya başladı. Engelli vatandaşların ihtiyaçlarına ve kullanımına uygun biçimde özel tasarlanmış ‘Engelli Dostu Minibüs’ hafta içi 08:00 – 17:00 saatleri arasında randevulu şekilde engelli vatandaşların hizmetine sunulacak.

Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları (BİL-MEK)
Kadın ve Aile Destek Merkezi’nde açılan, kadınların ekonomik hayata katılımlarına destek veren BİL-MEK kursları ise 9 farklı alanda 150 kadına istihdam sağlayacak.

Kreş ve Gündüz Bakım Evi
Kadın ve Aile Destek Merkezi’nde açılan Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde ise Batman Belediyesi çalışanlarının 24-66 aylık yaş grubunda bulunan çocuklarına; bilişsel, duygusal, fiziksel, psiko-motor eğitimleri ve becerilerinin gelişimine katkı sağlayacak eğitimler de verilecek.
Açılışta, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’e Belediye Başkan Yardımcıları Ali Osman Bilgili, Adnan Yürük ve Muzaffer Özkan’ın yanı sıra Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Batman Temsilcisi Avukat Adile Gürbüz, bazı birim müdürleri de eşlik etti.