Sadece Engelliler Haftası’nda değil her zaman;

Gör! Duy! Anla! Hayatı Paylaş!

Farkında Ol! Engel Olma!

Tüm dünyada kabul edilen ve farkındalık oluşturabilmek için çeşitli etkinlikler düzenlenen 10-16 Mayıs Engelliler Haftası hepimize; engelli dostlarımızın toplumsal hayata katılımının sağlanması, yaşam kaliteleri ve standartlarının yükselmesi adına “Ne yapabildik?” ve “Ne Yapmalıyız?” sorularının cevabını düşünme fırsatı da tanıyor.

Sosyal ve fiziki engeller kaldırıldığında, güven ve destekle birlikte fırsat verildiğinde engelli vatandaşlarımızın sanattan spora, girişimcilikten üretime birçok alanda gurur duyduğumuz başarılara imza attıklarına defalarca şahit olduk, oluyoruz.

Bizler kaldırımdan parka, hizmet binasından ulaşıma, mesleki kurslardan kültürel faaliyetlere kadar planladığımız ve hayata geçirdiğimiz her hizmet ve yatırımda engelli vatandaşlarımızı düşünerek hareket ediyor, projelerimizin hepsine onları dahil ediyoruz. Bu yaklaşım, belediyecilik anlayışımızın olmazsa olmazlarından.

Onların yaşam kalitesini bir parça olsun yükseltebilmek için Engelli Dostu Minibüs projesini hayata geçirdik. Hastane, vergi dairesi, Sosyal Hizmetler vb. gibi kamu kurum ve kuruluşlarına gitmesi gereken engelli vatandaşlarımızı onların kullanımına uygun bu minibüsle evlerinden alıyor ve işlerinin bitmesinin ardından evlerine kadar bırakıyoruz.

Yine engelli vatandaşlarımız için hayata geçirdiğimiz akülü tekerlekli sandalye şarj dolum istasyonları 6 ayrı noktada hizmet vermeye başladı.

Yaptığımız yardımların dışında önem verdiğimiz bir diğer konu da istihdam. Engelli vatandaşlarımıza kamuda açtığımız kadroların yanında meslek sahibi olmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için pek çok alanda eğitim ile iş kurma girişimlerini destekliyoruz.

Bu kapsamda Belediyemize ait İş Geliştirme Merkezi’nde bir atölyemizi ayakkabı imalatı diğer bir atölyemizi ise tekstil alanında engelli kardeşlerimizin istihdamına tahsis etmiş bulunuyoruz.

Topluma düşen sorumluluk ise büyük. Yürürken, bakarken, duyarken, kısacası her yaptığımız işte engelli vatandaşlarımızın farkında olalım, birlikte ve ötekileştirmeden, dayanışma içinde hareket edelim. İşte o zaman bütün engeller ortadan kalkacaktır.

Gör! Duy! Anla! Hayatı Paylaş! Farkında Ol! Engel Olma!

Hulusi ŞAHİN

Batman Valisi