Bacağında tümör oluşarak acılar içinde kıvranan yaralı eşeğin imdadına Batman Belediyesi ekipleri yetişti. Ekipler başarılı ameliyatla tümörü aldı ve eşeği sağlığına kavuşturdu.
Duyarlı vatandaşların Körük Mahallesi 109. Cadde’de hasta bir eşek ihbarında bulunması üzerine belirtilen adrese giden Batman Belediyesi ekipleri, hasta eşeği acil müdahale ambulansıyla Belediye Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne nakletti.

Belediye Veteriner Hekimleri tarafından muayenesi yapılan hasta eşeğin sol ayağında diz ekleminin hemen üst bölgesinde tümör kitlesi tespit edilmesi üzerine hemen müdahale edildi. Belediye Veteriner Hekimi Onur Kılıç tarafından yapılan cerrahi müdahale ile 400 gram ağırlığında ve 20 cm çapındaki tümör başarılı bir şekilde vücuttan alındı. Bakım ve tedavisi Belediye Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde devam eden hasta eşek, tedavilerinin tamamlanmasının ardından doğal ortamına geri bırakılacak.