Batman Belediyesi, çevre sağlığına yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

Batman Belediyesi; kış aylarında bodrum ilaçlama, baca ilaçlama ve personel eğitim çalışmaları sürdürüyor. Bahar aylarında; açık alana çıkarılan tezeklerde ve benzeri üreme alanlarında karasinek ile mücadele programı kapsamında yapılan ilaçlama, larva mücadelesi, kronomoid larvası mücadelesi, baca ilaçlama, kapalı alan (bodrum) ilaçlama ve açık alan ilaçlama faaliyetlerini sürdürüyor.

İçerisinde bulunduğumuz yaz aylarında ise Veteriner İşleri Müdürlüğü; vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda zararlılara araç üstü taral ve sırt pompalarıyla müdahale ediyor. Bodrumlar, foseptik çukurlar ve ızgaralar gibi yerlerde ergin sivrisinek, ergin karasinek, akrep, sarıkız örümceği, hamam böceği, lağam faresi gibi zararlılarla mücadele çalışmalarına ara verilmeden devam ediliyor.

Batman Belediyesi ayrıca 16 bin baca kapağını tek tek açılarak ilaçlama yapıldı.