Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü arasında yapılan müşterek çalışma ile pilot bölge olarak seçilen Kültür Mahallesi’nde başlanan dikey ve yatay işaretlemelerdeki çalışmalar Batman geneline yayılıyor.

Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından okul, hastane, alışveriş merkezleri, ara caddeden ana caddeye çıkan güzergahlar ile vatandaşların yoğun olarak kullandığı daha önce belirlenen noktalara yaya geçidi çizgileri, ÖNCE YAYA ikonu, DUR ikonu, DUR levhası, modern dönel kavşak ve diğer trafik işaret ve işaretlemelerinin uygulaması gerçekleştirildi.

Batman geneline yayılan pilot uygulama ile 1 Ocak 2022-12 Haziran 2022 tarihleri arasında; trafik levhası, delinatör, beton blok, kauçuk kasis, yaya geçidi, yatay işaretleme ikonu (GEÇ ikonu, DUR ikonu, ÖNCE YAYA ikonu), otopark çizgileri, bisiklet durağı gibi trafik işaretleriyle birlikte toplam 2 bin 14 işlem gerçekleştirildi.

Araç ve yaya trafiğinde yaralamalı, ölümlü, maddi hasarlı trafik kazaların minimum seviyeye düşürmek olduğunu amaçladıklarını belirten Belediye yetkilileri: “Amacımız, Batman’da trafik bilincini aşılamak, araç sürücüleri ve yayalara trafik işaretlerini tanımada bilinçlendirme, bilgilendirme ve trafik kültürü oluşturmaktır. Batman’da Kültür Mahallesi’nde başlattığımız pilot uygulamayı kentin tamamına yaymayı hedefliyoruz” ifadelerinde bulundular.