Batman Belediyesi, yaz aylarında hem dilencilerle hem de çabuk bozulabilen ve vatandaşların sağlığını tehdit eden gıdalar ile mücadele ediyor.

BELEDİYE ZABITASI, GIDA ÜRÜNLERİNİ SIKI BİR ŞEKİLDE DENETLİYOR

Halkın sağlığını hiçe sayıp son kullanım tarihi geçmiş ürünleri raflarında tutan, vatandaşların sağlığıyla oynayanlara Belediye Zabıtası göz açtırmıyor.

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Gıda Denetim Ekibi, kent genelinde yaptığı; market, bakkal, büfe ve kafeterya gibi iş yeri denetimlerinde son kullanma tarihi geçmesine rağmen satışa sunulan 8 bin 450 adet gıda ürününe el koyarak imha etti.

Raman Katı Atık Entegre Tesisi’ne son bir hafta içerisinde 18 iş yerinden götürülen 247 litre sıvı gıda ve 180 kilo katı gıda ürünleri uzman denetmenler gözetiminde imha edildi.

ESNAFI ADETA BIKTIRAN DİLENCİLERE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Vatandaş ve esnafı bıktıran, her hafta Cuma namazı çıkışında cami önlerinde bekleyen dilencilere Belediye Zabıta ekipleri müdahale etti.

Batman Belediye Zabıtası, Batman kent genelinde 17 camide gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonda 32 dilenci hakkında işlem başlattı.

Halkın dini ve vicdani duygularını sömürerek haksız kazanç elde etmek isteyen kişilere yönelik yapılan operasyonda vatandaş ve esnaf rahat bir nefes aldı.