Batman Belediyesi, “Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası”nın bu yılki çalışmasını tamamladı.

Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi, geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması ve sıfır atık bilincinin oluşturulması amacıyla Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi’nin işbirliğiyle Batman’daki okullara atık pil toplama kutuları yerleştirildi.

Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası kapsamında, 1 Ekim 2021 - 30 Nisan 2022 tarihleri arasında Batman genelinde bulunan; ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki toplam 155 okuldan 1.450,96 kilogram atık pil toplandı.

Kampanya kapsamında, okullarda toplanan atık piller Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü marifetiyle Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi'ne gönderilecek.

Kampanya çerçevesinde en fazla pil toplayarak çevreye katkı sağlayan ve dereceye giren okullar önümüzdeki günlerde ödüllendirilecek.

• Ev naverok 1970 caran hat xwendin