Batman Belediyesi taziye sahiplerine ek külfet gelmemesi için başlattığı projede taziye evlerinin tüm giderlerini karşılıyor ve taziye evlerinin tüm bakım ve onarımını gerçekleştiriyor.

Taziye ziyareti gerçekleştiren vatandaşların; çay, şeker, su, elektrik, ısınma ve soğutma gibi giderleri ile 3 gün süren taziye boyunca yemek ve temizlik hizmetleri Batman Belediyesi tarafından karşılanıyor. Batman Belediyesi’nin Ocak 2022 tarihinde taziye sahipleri için tamamen ücretsiz olarak başlattığı uygulamadan vatandaşlar oldukça memnun.

Taziye Evleri Yenileniyor

Batman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, tüm taziye evlerini genel bakım ve onarımdan geçiriyor.

Hummalı bir çalışma ile Batman’da bulunan 40 taziye evi için 15 bin metrekare iç cephe boyası, 9 bin metrekare dış cephe boyası, 15 adet salon tipi klima, 8 adet duvar tipi klima, 360 metrekare stor perde, 250 metrekare halıfleks, 30 metre doğalgaz peteği, 300 adet sedir ve 600 adet sehpa alındı.

Taziye evlerinde; ses sistemi, lavabo, musluk, su pompası, pencere, korkuluk, otomatik kapı ve kepenk, fayans döşemesi, duvar örülmesi, aydınlatma işlemleri ve tesisat genel bakımı çalışmaları da devam ediyor.