Batman Belediyesi, can dostlarımızın bakım ve tedavilerini aksatmadan yapmaya devam ediyor.

Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hayvan bakım evindeki faaliyetlerinin rakamlarını açıkladı.

Belediye ekipleri, 2022 yılının ilk üç ayında bin 467 farklı hayvanın tedavi ve aşılarını yaparak tekrar doğal ortamlarına bıraktı. Sokaktan alınan hayvanları kayıt altına alarak küpelendirilmesini sağlayan ekipler, bin 467 hayvanın tetkik ve tedavisinin ardından aşılanmasını da sağladı. Yapılan küpeleme işleminin ardından 21 hayvan, hayvan severler tarafından sahiplendi.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in talimatıyla Binatlı Köyü civarında bulunan yaklaşık 80 dönüm arazinin Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne dönüştürülme çalışmaları devam ederken, çalışmaların tamamlanması halinde Batman genelinde bulunan sokak hayvanlarına modern bir hizmet ortamı sağlanmış olacak.