Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (BASKİ) 2022 yılının ilk çeyrek raporunu yayınladı. 2022 yılının ilk çeyreğinde toplamda 8 bin 156 metre yeni altyapı hattı döşendi.

BASKİ Müdürlüğü, 2022 ocak, şubat ve mart aylarında altyapı, içme suyu ve vatandaşlardan gelen talep üzerine yaptığı çalışmalar ile yıla hızlı bir başlangıç yaptı.

2022 yılının ilk üç ayında bin 193 yeni abonelik işlemi ile birlikte toplamda abone sayısını 128 bin 196’ya çıkaran BASKİ Müdürlüğü, şehre 12 milyon 928 bin metreküp su verirken, aynı zamanda sayaç okuma ekipleri ile de her ay düzenli olarak tüketim takibi yapıyor.

Altyapı çalışmalarını da aksatmayan BASKİ Müdürlüğü, 5 bin 671 metre kanalizasyon hattı döşeyerek şehrin atık sularının sorunsuz bir şekilde su arıtma tesisine ulaştırmaya devam ediyor. Yılın ilk 3 ayı içerisinde atık su tesislerine 5,3 milyon metreküp atık su girişi olurken 3,2 milyon metreküp de atık su çıkışı oldu.

Yağmur suyu hattı çalışmalarına da devam eden BASKİ, ilk 3 ay içerisinde 2 bin 485 metre yağmur suyu hattı döşedi.

Böylelikle Batman Belediyesi, 2022 yılının ilk çeyreğinde toplamda 8 bin 156 metre yeni altyapı hattı döşedi.

BASKİ, vatandaşlardan Belediye Alo 185 hattına gelen 5 bin 326 talebi de sorunsuz bir şekilde çözerek altyapı çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.