Batman Belediyesi, çevre bilinci oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor.

Sıfır atık projesi kapsamında; çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi, geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması ve sıfır atık bilincinin oluşturulması amacıyla Batman Belediyesi farklı noktalara atık pil toplama otomatları yerleştirdi.

İlk etapta insan yoğunluğunun bulunduğu; Batman Belediyesi Hizmet Binası, Belediye Spor Kompleksi, Pil Toplama kampanyasında 1. olan Vali Zeki Şanal İlkokulu, Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi ve Batman Park AVM’ye atık pil toplama otomatı yerleştirildi.

“Topla Kazan” sloganı ile pil toplama otomatına değişik ebatlarda 4 adet kalem pil atan her birey, bir adet kurşun kalemi kazanma hakkına sahip oluyor. Pil toplama otomatında toplanan atık piller ise belirli periyotlarla Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi’ne gönderilip bertarafı sağlanıyor.