Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nde yapılması planlanan parkın yapımını üstlenerek üniversiteye hibe edeceklerinin müjdesini verdi.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nde yapımı planlanan park alanını yerinde inceleyen Vali Şahin'e, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Osman Bilgili, Adnan Yürük ve Muzaffer Özkan, belediye birim müdürleri ile teknik ekip
eşlik etti.

7 bin metrekarelik bir alanda yapımı planlanan park alanında üniversite öğrencilerinin aktif kullanacağı aktivite alanlarının öncelikli olmasını belirten Vali Şahin, "Üniversitemize bir park hediyemiz olacak. Bu parkımızda öğrencilerimizin hem bisiklet sürebileceği hem yürüyüş, koşu gibi sporları yapabileceği hem de outdoor sporların yapılabileceği, spor aletlerinin de içinde olacağı bir rekreasyon alanı üretip Batman Üniversitesi öğrencilerine hediye edeceğiz. Üniversitemizin çok sayıda etkinliği hem öğrencilerimizi akademik anlamda geliştiren hem de üniversitemizi fiziksel anlamda geliştiren faaliyetlerinden dolayı rektörümüze teşekkür ediyorum. Gerek Batman Belediyesi olarak gerek Batman İl Özel İdaresi olarak gerekse de Valilik olarak tüm imkanlarımızla üniversitemizin yanında olduğumuzu, olacağımızı ifade etmek isterim" dedi.

ÜNİVERSİTE YOLUNUN PEYZAJI İÇİN İL ÖZEL İDARE DEVREYE GİRDİ

Üniversite Caddesi ile ilgili konuşan Vali Şahin, "Batman Üniversitesi’nin şu anda içinde bulunmuş olduğu Batı Raman Kampüsü ile şehir merkezi arasındaki yolda bütün refüjü ve o refüj içerisinde ki ağaçlarımızı, kaldırımlarımızı tamamen elden geçireceğiz. İl Özel İdaresi olarak şu anda bunun hazırlığını yapıyoruz. Ağaçların bakım ve budamalarını yapacağız, kaldırımları düzenleyeceğiz ve burayı da elden geçirerek daha güzel bir üniversite yolu elde edeceğiz inşallah" ifadelerinde bulundu.

Kategori: Haberler

• Bu içerik 1930 defa okundu