Okudukça
büyüyeceğiz...

Batman Kitap Fuarı, 27 Ekim’de kitapseverlerle buluşuyor.
Fuar boyunca edebiyat ve fikir dünyasından önemli isimler ile saygın yayınevleri; romandan deneme ve şiire, tarihten bilim ve kültür-sanata uzanan sayısız eserle Batman’ın konuğu olacak.

4. Batman Kitap Fuarı için geri sayım başladı. Batman Valiliği ve Batman Belediyesi tarafından 27 Ekim-7 Kasım arasında gerçekleşecek fuar boyunca edebiyat ve düşünce dünyasından çok sayıda ünlü isim kente konuk olacak.
Fuar yeri olarak, şehrin en işlek noktalarından Batman Valiliği önündeki Avukat Zekeriya Aydın Caddesi seçildi. Şehir merkezinde 3 bin metrekarelik geniş bir alanda kurulacak fuardaki 127 stantta 100’ün üstünde saygın yayınevi eserlerini sergileyecek.

HER GÜN FARKLI BİR ÜNLÜ KONUK
12 gün sürecek festival boyunca düzenlenecek imza günü ve söyleşiler her gün farklı bir konuğu ağırlayacak. Hayati İnanç, Mustafa Armağan, Pelin Çift, Kahraman Tazeoğlu, Nedim Şener, Suat Köçer, Zafer Şahin, Serdar Tuncer, Mehmet Yalçınkaya, İhsan Süreyya Sırma, Bahadır Yenişehirlioğlu, İsmail Kılıçarslan, Erhan Altunay, Alişan Kapaklıkaya ve Mehmet Yıldız bu etkinlikler kapsamında Batmanlı kitapseverlerle bir araya gelecek isimler arasında.

BÜYÜK YAYINEVLERİNDEN KATILIM
İş Bankası, Yapı Kredi, Ayrıntı, İnkılap, Can, Nemesis, Kafka, Epsilon, Nesil, Kırmızı Kedi, Alfa, Everest, Say, Timaş, Bilgi, Doğu Batı, Tübitak, National Geographic, İndigo, Pinhan gibi 100’ün üstünde büyük yayınevinin katılacağı fuarda Mihenk, Nubihar, Çınaraltı, Tevafuk, Dergah, Hayy, Sebe, Mecaz, Serencam, Siyer, Rıhle, Semerkand, Muhenna ile Çıra gibi yayınevleri de İslam ve Felsefe alanındaki eserleriyle yerini alacak. Fuarda çocuk kitaplarıyla öne çıkan Bıcırık, Yediveren, Ema, Uçan Fil, Kumdan Kale, Profil, Cezve, Uğurböceği ve Büyülü Fener yayınevlerinin de standı bulunuyor.

ÖĞRENCİLERE SERVİS VE HEDİYE ÇEKİ
Batman’daki öğrencilerin kitap fuarına katılabilmeleri için ise, tüm olanaklar seferber edilmiş durumda. İlçe ve köyler dahil kentteki 180 bin ilköğretim öğrencisi, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin tarafından kendilerine gönderilen özel mektupla fuara davet edildi. Öğrencilerin fuara katılabilmesi için davet mektubu dışında okullara servislerle ulaşım desteği de verilecek. Öğrencilerin tamamının kitap fuarından faydalanabilmeleri için Batman Valiliği ve Batman Belediyesi katkılarıyla hediye çekleri dağıtılacak.

DON KİŞOT’TAN KELOĞLAN’A
Kitapseverleri fuar alanında çeşitli sürprizler de bekliyor. Cyrano de Bergerac’tan Yunus Emre’ye, Don Kişot’tan Keloğlan’a edebiyat dünyasının önemli isimleri ve kahramanlarının canlandırılacağı interaktif tiyatro gösterileri de kitap fuarına ayrı bir renk katacak etkinlikler arasında. Fuara çocuklarıyla birlikte gelecek yetişkinler de unutulmadı. Alanda çocuklar için bir oyun çadırı yer alacak.

BATMAN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR
Batman için açılan yeni sayfada kaynakların tümünü kent için kullanarak kronikleşen sorunları birer birer çözüme kavuşturduklarını belirten Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, “Biliyoruz ki Batman; eğitim, sosyal faaliyetler, kültür ve sanat konusunda da hizmetin en iyisini hak ediyor. Batman Kitap Fuarı da şehrimize değer katacağına inandığımız önemli etkinlikler arasında” dedi.

GENÇ-YAŞLI HERKES DAVETLİ
Fuar süresince edebiyat ve fikir dünyasından önemli isimler ile saygın yayınevlerinin; romandan öykü, deneme ve şiire, tarihten kültür, bilim ve sanata uzanan sayısız eserle birlikte Batman’a konuk olacağının altını çizen Vali Şahin, “Gencinden yaşlısına tüm Batmanlıları; düşünce iklimimizde ilim, felsefe, kültür ve sanat rüzgarları estirecek Kitap Fuarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

• Bu içerik 1953 defa okundu