Ziya Gökalp Mahallesinde bulunan Sanat Sokağı’nın adına yaraşır bir şekilde düzenlenerek işlevsel bir hale getirilmesi için talimat veren Valimiz, yenileme çalışmalarının başladığı Sanat Sokağı’nı ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldı.

Sanat Sokağı’nda yapılacak peyzaj, ışıklandırma ve sanatsal aktiviteler için mekanlar oluşturma çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Şahin’e Belediye Başkan yardımcıları Adnan Yürük, Muzaffer Özkan ve Ali Osman Bilgili, Belediye Birim Müdürleri ve teknik personel eşlik etti.

Sanat Sokağı’nda yapılacak çalışmalar hakkında basın açıklaması yapan Vali Şahin, “İsmi Sanat Sokağı olan sokakta sanatla ilgili hiç bir şey yoktu. Daha çok sanat dışı mekanlar, kahvehaneler, internet kafeler ve benzeri dükkanlar yer alıyordu. Şehrimizin her yerini bir dantel gibi işleme konseptimizin gereği olarak Sanat Sokağı’nı da elden geçirmeye karar verdik. Çalışmalara başladığımız Sanat Sokağımızda hedefimiz, örneğini başka ülkelerin şehirlerinde gördüğümüz her şeyiyle sanatın teneffüs edildiği sokaklardan bir tanesini de Batman’a kazandırmak. Işıklarla, havuzlarla ve ağaçların düzenlenmesiyle burada çok güzel bir sokak düzenlemesi yapacağız. Bunun dışında sanatı çağrıştıran küçük şehir mobilyaları yerleştireceğiz. Sokak konserlerinin yapılabileceği sahneler oluşturacağız. Ayrıca sanat derneklerinin ve sanat kulüplerinin kullanabilecekleri mekanları da kiraladık onlara hibe edeceğiz. Uluslararası sanatçımız Ahmet Güneştekin’in Batman’a hediye olarak yapacağı bir sanat eserini sanat sokağının girişine yerleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

VALİ ŞAHİN YENİ PROJELERİN MÜJDESİNİ VERDİ

Sokak sağlıklaştırma çalışmalarında kapsamında başka projelerin de müjdesini veren Vali Şahin, “Ahmet Arif Bulvarı’nı da aynı Turgut Özal Bulvarı ve Atatürk Caddesi gibi güzelleştiriyoruz. Bunun yanında herkesin şemsiyeli sokak olarak bildiği Hasankeyf Sokağı’mızın da şemsiyelerini yeniden yapıyoruz. Ayrıca Batman Park’ın karşısında 3 sokağımızın isimlerini lavanta sokak, susam sokak ve kekik sokak olarak değiştirerek bu sokaklarımızı da bir dantel gibi işleyerek vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız” dedi.