HEM MESLEK SAHİBİ OLACAKLAR HEM DE AİLE EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLAYACAKLAR

KURSLAR İÇİN BİNLERCE BAŞVURU OLDU

Batman Belediyesi’nin Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları (BİL-MEK) için 1.200 ön başvuru oldu.
Batman Belediyesi, Türkiye İş Kurumu Batman Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü projede; Pasta Yapım ve Sunumu, El Sanatları, Tığ ve Şiş Örgücülüğü, Kadın Giyim Modelist
Yardımcılığı, Çocuk Bakımı, Yöresel Bez Dokumacılığı ile Bahçecilik-Bahçıvan konularında ücretsiz eğitim verilerek, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere de sertifika verilecek.
Her bir kurs için 15 öğrencinin alınacağını projede, kursiyerlerin okur yazar olması ve herhangi bir işte çalışmıyor olması gerekiyor.
Bayındır, Kültür ve Petrolkent mahallelerinde alınan 1.200 kişilik ön başvuruların ardından kriterleri uygun olanlara günlük 35 TL İŞKUR tarafından ücret de verilecek. Kurslarda hafta içi her gün 8 saat teorik ve pratik eğitim verilecek ve kursa katılan katılımcıların sigortaları da İŞKUR tarafından yatırılacak.
Batmanlı kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğitimler 4 Mart 2021 tarihinde başlayacak ve kurs konularına göre 3 ila 9 ay arasında sürecek.

• Ev naverok 5202 caran hat xwendin