Batman Belediyesi, kent trafiğini rahatlatmak ve trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek için geceli gündüzlü çalışmalarını sürdürüyor.
Farklı noktalarda trafik ışıklarının bakım ve onarımını rutin olarak gerçekleştiren belediye ekipleri, trafik akışının sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için omega direk, ışıklı levha, stoper, delinatör, otobüs durağı levhası ve trafik işaret levhaları montajını sürdürüyor.
Araç ve yaya trafiği açısından büyük önem taşıyan yol çizgi ve yaya geçitlerini belirgin hale getirmek için boyama çalışmalarını da aralıksız sürdüren ekipler, özellikle okul ve hastane önlerinde bulunan kasisleri de boyayarak daha belirgin hale getirip yayların can güvenliğini en üst seviyeye çıkarıyor.