Batman Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmesi’nin 1 yıllık verileri açıklandı.

7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz hizmet verilen Batman Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde 23 peron ve 13 yazıhane ile 40 firma hizmet veriyor.

BAŞTİ, şehre gelen ve giden araç ve kişi sayısını rakamsal verilerini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre; günlük 650 ile 700 (otopark dâhil) araç giriş çıkışının olduğunu ifade eden Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, 2022 yılında Batman’dan farklı illere taşınan yolcu sayısının yaklaşık 1 milyon 500 civarında olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin dört bir yanına sefer düzenleyerek yolcu taşımacılığı yapan firmaların en yoğun olduğu mevsim yaz ayı olarak belirtildi.