Batman Belediyesi bünyesinde hizmet veren, Batmanlıların sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan Yaş Sebze ve Meyve Hali’ne her gün Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden yüzlerce araç giriş yaparak pazar tezgahlarını ve manav reyonlarını süslüyor.

Yaş Sebze ve Meyve Hali’ne 2022 yılı içerisinde Batman, Antalya, Mersin ve Adana başta olmak üzere Türkiye’de bulunan üreticilerden 68 bin 594 ton yaş meyve ve sebze girişi sağlandı.

Toplam 60 bin metrekare alana sahip hal yerleşkesinde, 32 belediye personeli görev yapıyor ve farklı sektörde hizmet veren 71 esnaf bulunuyor.

Araçların boş ve dolu kantar ölçümü yapıldıktan sonra işlem gerçekleştiren Batman Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Yaş Sebze ve Meyve Hali’ne 1 Ocak – 12 Haziran 2022 tarihleri arasında yani 163 günde 277 bin 652 aracın giriş çıkış yaptığını belirtti.