Batman Belediyesi, içerisinde bulunduğumuz yaz ayları dolayısıyla olası yangınlara karşı önlemlerini aldı.

Sadece yangınlarda değil, yangınların yanı sıra deprem, sel gibi doğal afetlerde, her türlü patlama, çökme gibi olağanüstü durumlarda, mahsur kalma olaylarında ve arama kurtarma çalışmalarında da etkin hizmet sürdüren Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Batman geneli meydana gelebilecek olası tüm durumlara karşı tedbirlerini artırıyor.

123 personel ve 10 donanımlı araç ile 42 metre yüksekliğe (yaklaşık 14 kat) kadar söndürme olaylarına karşı merdivenli itfaiye aracı bulunan Batman Belediyesi, son 3 yıl içerisinde 10 bin 139 hizmet gerçekleştirdi.

İkametgâh, işyeri ve anız yangınlarına 2 bin 692, vatandaşın asansörde mahsur kalma gibi olaylarında bin 211, hayvan kurtarma bin 67, trafik kazalarına müdahale 183, yapılan tatbikat sayısı 124, ele, parmağa materyal sıkışmasına müdahale 64, sel, fırtına, yağmur gibi müdahale 24, suda boğulma ve mahsur kalma 28, baca bakımı ve temizliği 10, iş yerlerinin itfaiye yönünden uygunluğunun denetlenmesi ve yangın tedbirlerinin aldırılması bin 345 gibi işlemlerin toplamında 10 bin 139 hizmet verildi.