Batman'da temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ve etiket denetimi devam ediyor. Batman Belediyesi ile Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğinde kent merkezinde market, kasap, fırın ve manavlarda fiyat, gramaj ve hijyen denetimi yapıldı.

Marketlerdeki reyonları gezen ekipler, gıda ve temel tüketim ürünlerinde fiyat artışlarından, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlığa kadar birçok konuda detaylı denetimde bulundu. Fahiş fiyat ve yanlış bilgilendirmeye karşı da denetimlerde bulunan ekipler, ürün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında da inceleme yaptı.

Alışveriş sepetine farklı ürünler koyarak kasaya giden ekipler, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğini karşılaştırdı.  Etiket ve irsaliyelerde fiyat farklılıkları tespit edildiğinde rapor tutulup, ilgili birimlerine gönderildi.

Öte yandan zabıta ekipleri yaptıkları denetimde bir kasapta kaçak et ele geçirdi. Numune alınan ve sağlıksız olduğu belirlenen etlere, zabıta ekiplerince imha edilmek üzere el konuldu.

Batman Belediyesi Zabıta Müdürü Muharrem Kara, kanunun verdiği yetki çerçevesinde denetimler yaptıklarını ifade etti.  Kentteki işletmelerde fiyat etiketi ve hijyen denetimi yaptıklarını anlatan Kara, "Satışa sunulan ürünlerin satış fiyatını ve etiketlerin mevzuata uygunluğunu denetledik. Ayrıca satışa sunulan ürünlerin raf fiyatı ve kasa fiyatını değerlendirdik. Özellikle son zamanlarda kur üzerinden bahaneler üretip fahiş fiyat artışı yapanlara taviz vermeyeceğiz. Ürünlere fahiş fiyatlar uygulayan esnafa cezai işlem uyguluyoruz" dedi.

Denetimlerin hassasiyet içerisinde devam edeceğini aktaran Kara, "Vatandaşların huzuru ve güvenliği için sahada olan zabıtalarımız, 7/24 esasına dayalı olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.