Batman Belediyesi’nin, Atık Su Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Sistemi Kapasite Artışı projesi ile ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildi.

Batman Atık Su Arıtma Tesisi'ne giren atık su miktarı 60 bin metreküp/gün’den, 2040 yılı 1. aşamada 156 bin 097 metreküp/gün’e, 2055 yılı 2. aşamada ise 208 bin 592 metreküp/gün’e çıkarılması ile ilgili projede sona gelinmişti.

Batman Belediyesi tarafından, Girbereşik Mahallesi’nde 210 bin 232 metrekare alanda “Batman Atık Su Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Sistemi Kapasite Artışı” projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED komisyonu tarafından onaylanarak, İleri Biyolojik Arıtma tesisi kurulmasının önü de açılmış oldu.