Mahallelerin sorunlarını yerinde tespit etmek, mahalle sakinlerinin görüş ve taleplerini yerinde dinlemek için Batman Belediyesi’nin düzenlediği Mahalle Buluşmaları’nın 16.’sı Güneykent Mahallesi’nde gerçekleşti.

Güneykent Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bahçesinde düzenlenen programa Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Ali Osman Bilgili ve Adnan Yürük, Belediye Birim Müdürleri, Batman'daki Kamu ve Kurum Müdürleri, Mahalle Muhtarı Deniz Demir ile mahalle sakinleri katıldı.

Mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri; kanalizasyon, yol, kaldırım, park, imar, aydınlatma, ibadethane ve internet altyapısı gibi sorunlarını Vali Şahin'e iletirken Vali Şahin de sorunların çözüme kavuşturulması için ilgili müdürlere talimat verdi.

İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısı, kat artışı, internet altyapısı, isteyen mahalle sakinlerine hitap eden Vali Şahin; "Altyapı çalışmalarını yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz ama bu konuda sizin de sabırlı olmanızı istiyoruz. " ifadelerinde bulundu.

Vali Şahin, konuşmasının devamında; "Tüm şehirde olduğu gibi bu mahallede de yatay mimariden vazgeçmeyeceğiz, 2022 yılında kütüphane ve bilgi evlerinin yapımına ağırlık vereceğiz. Yeni imar planında park alanları ve bulvarlara yer verdik. 40 metrelik bir bulvar yapılacak. Bu bulvarı Balbınar beldesi kavşağına oradan da yeni yapılacak hastaneye bağlayacağız. Kısa zaman içerisinde Güneykent Mahallesi’ne büyük bulvarlar açacağız, İluh deresiyle bağlantısını yapacağız. Biz bu şehrin geleceğini planlıyoruz. Emin olun güzel günler Güneykent Mahallesi’ni bekliyor. Bu bölgeye, 2006'dan 2021 yılına kadar 60 milyon harcama yapılmışken biz sadece 2021 yılında 62 milyon liraya altyapı çalışması gerçekleştirdik. 15 yılda yapılmayan hizmeti, 1 yılda yapmaya çalışıyoruz. " açıklamalarında bulundu.

• Ev naverok 3354 caran hat xwendin