Toplumsal farkındalığı artırmak ve yereldeki tüm dinamikleri işin içine katmak amacıyla, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Dinamik Denetim Modeli” projesine yönelik denetimler yapıldı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin öncülüğünde aralarında; belediye, il özel idaresi, meslek odaları, Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Gıda Denetmenleri ve iş güvenliği uzmanlığı sertifikasına sahip diğer kamu görevlileri ile toplamda 2 bin kişiden oluşan yeni denetim ekipleri Batman genelinde sokaklara çıktı.

Koronavirüs ile mücadelede yapılan denetim faaliyetleri konusunda eskisinden farklı bir döneme girildiği belirtilen denetimlerde Batman’ın mavi kategoride kalması için denetimlerin yoğun bir şekilde devam edeceğine dikkat çekildi. Mavi kategoride olan Batman’da vatandaş ve esnafın rehavete kapılmaması ile aynı duyarlılık içerisinde bu olumlu havanın devam edeceği belirtildi.

Zabıta Ekibi Özenli Çalışmalarına Devam Ediyor

Risk haritasında “mavi” olan Batman’da Belediye Zabıta Ekipleri vatandaşları ve işyeri sahiplerini rehavete kapılmamaları konusunda uyarmaya devam ediyor.

Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerle yapılan toplantıda, İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelge ile vatandaşların ve işyerleri sahiplerinin maske, mesafe ve hijyen kurallarının yanı sıra çalışma saatlerine de uyması gerektiğine dikkat çekildi. Batman Belediyesi Zabıta Ekipleri, olumlu havanın devam etmesi için Batman’da denetimlerin aynı kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.