ARGE VE PROJELER BİRİMİ

Hiç durmadan, yılmadan çalışıyoruz. Daha çok insana ulaşmak ve daha çok gönüle girmek için, AR-GE ekibimiz kalıcı projeler üretiyor…

İlimizi daha ileriye taşımak için, daha çok yatırıma, daha çok istihdama, yeni projelere, yeni kaynaklara ihtiyacımız var’’

Batman Belediyesi ajanslar ve proje merkezlerinin hibe fonlarından yararlanarak ilimizin gelişmesine katkı sağlayacak yeni projeleri finanse etmek, yeni bilgiler elde etmek veya mevcut bilgilerle yeni malzeme, ürün ve hizmet üretmek, yapılan iş ve hizmetleri Batman Belediyesi ajanslar ve proje merkezlerinin hibe fonlarından yararlanarak ilimizin gelişmesine katkı sağlayacak yeni projeleri finanse etmek, yeni bilgiler elde etmek veya mevcut bilgilerle yeni malzeme, ürün ve hizmet üretmek, yapılan iş ve hizmetleri geliştirip kolaylaştırıp hızlandırmak, yeni sistem, yeni süreç ve hizmetler oluşturmak veya mevcut olanları geliştirmek için AR-GE birimi kuruldu. Yeni dönem ARGE Çağında “Tasarım Odaklı Düşünme (Design Thinking)” Yalın Metot, Sürdürebilir Çerçeve (Sustanability Framework) gibi araçlar varken araştırma ve geliştirmeyi sadece belli bir alanda sınırlı tutamazdık. Bu yüzden “Sosyal ARGE” terimini çok seviyoruz. Sosyal belediyecilikte yerel yönetimlerin rol modeli olarak konumlanan Batman Belediyesi olarak Sosyal Girişimciliği, “Sosyal Bilinç” çalışmalarını önemsiyoruz. Bu yüzden ARGE ve Sosyal Projeler Birimini hayata geçirdik. Pek çok fikrin ve projenin kurumların enerji birlikteliği ile çok daha hızlı ve etkin gerçekleşebildiğini en iyi bilen kurumlardan biriyiz. Bizler; sosyal alanda fikri ve projesi olan; yerel, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla, üniversitelerle, şirketlerle, STK’larla, ve sosyal projelere gönlünü vermiş kişilerle işbirliğini önemsiyoruz. Bizler artık sosyal destek çalışmalarını sadece yardımlaşan bir yapıdan yol gösteren kalıcı restorasyon ve inşa çalışmalarına dönüştürüyoruz. İşbirliğini önemseyen, konusunda uzman ekibimizle Türkiye’nin yeni belediyecilik vizyonunda rol model olarak yol alıyoruz. Sizler de projelerinizi, fikirlerinizi bizlerle paylaşabilir, kurumsal tecrübelerimizden istifade edebilirsiniz.

Sosyal Proje ve fikirlerinizi bekliyoruz