7 AYDA 70 BİN TONUN ÜZERİNDE ÇÖP TOPLANDI

Batman Belediyesi, kent merkezinde yapılan temizlik çalışmalarının rakamsal verilerini kamuoyuyla paylaştı.

Aylık ortalama 10 bin tonun üzerinde çöp toplayan ekiplerimiz, son 7 aylık zaman içerisinde 70 bin tonun üzerinde çöpü toplayarak bertaraf etti.

Batman’ın değişik semtlerinde toplamda aylık 72 kez kurulan semt pazarlarının bulunduğu mevkilerin temizlendiğini ifade eden Belediye yetkilileri, 7 aylık zaman dilimi içerisinde 504 kez pazar temizliği gerçekleştirdi.

Batman Belediyesi, Alo 153 Beyaz Masa hattına yapılan dilek, talep ve şikayetleri anında değerlendiren ekiplerimiz, Batman kent merkezinde bulunan 45 mahalle ile merkeze bağlı Erköklü, Tilmerç, İkiztepe, Kuyubaşı TOKİ ve Sanayi Sitesi bölgelerinin çöplerini de hazırlanan çalışma programına göre haftanın 7 günü toplayarak halkın takdirini kazanıyor.

Mesailerine gün doğmadan başlayıp gece yarılarına kadar (sabah 05.00 ile 23.00 saatleri arasında) çalışan Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler, kent merkezinde çöp konteynerlerine bırakılan çöplerin toplanmasının yanı sıra mahallelerde hijyenik ortam sağlanması için kaldırımları da köpükle yıkayıp tazyikli suyla duruluyor. 7 aylık zaman dilimi içerisinde; tıbbi atık üreticilerinden ayda yaklaşık 28 ton tıbbi atık toplayarak 7 ayın toplamında 196 tonun üzerinde tıbbi atığı toplayarak sterilizasyona gönderdi. |