650 yıllık tarihi Artuklu Hamamı taşındı

Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman'ın Hasankeyf ilçesindeki bin 500 ton ağırlığındaki Artuklu Hamamı’nın yeni yerine taşınma işlemini yerinde takip etti.

Sabah saat 05:00’da başlanan, bin 500 ton ağırlığındaki Artuklu Hamamı’nın taşınma işlemini yerinde incelemek için Batman’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum müdürleri ve STK temsilcileri eşlik etti.

256 tekerlekli "SPMT" aracıyla 2 bin 950 metre uzaklıktaki Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'ndaki (Arkeopark) yerine taşınan 650 yıllık Artuklu Hamamı’nın taşınma işlemini Belediye Başkan Vekili Aksoy da yerinde takip etti.