YAPILANDIRMA KAMPANYAMIZDA SON GÜN 31 ARALIK

Belediyemiz, vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla; emlak vergisi, su borçları, harcamalara katılım payları, kira borçları, çevre temizlik vergisi ve ilan reklam vergisi borçlarına 18 aya varan taksit imkanı sunuyor.

KAYNAKLARI VERİMLİ KULLANDIK

Batman Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü, belediye bünyesinde bulunan araçların tamamında bakım ve onarım hizmetlerini sürdürüyor.

ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ LASTİKLER GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR

Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği kapsamında LASDER (Lastik Sanayicileri Derneği) tarafından belirlenen Batman merkezinde bulunan lastikçilerden ve Batman Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğünden ömrünü tamamlamış araç lastikleri düzenli periyotlarla toplanıp geri dönüşüme kazandırıyor.

BELEDİYEMİZ, KAÇAK YAPILARIN YIKIMINA DEVAM EDİYOR

Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, belediye imar sınırları içerisinde bulunan Çamlıtepe Mahallesi Rihan Caddesi 50 numaralı parsel üzerinde bulunan daha önce etrafını sac ile kapatarak yapımı durdurulan kaçak yapının yıkımına başladı.

PARKLARIMIZDA ÜCRETSİZ Wİ-Fİ İNTERNET HİZMETİ

Vatandaşlarımızın bilgiye ulaşmalarını sağlamak ve öğrencilerimizin ev ödevlerine yardımcı olmak amacıyla Valimiz Hulusi Şahin'in talimatıyla kentin 10 ayrı noktasına ücretsiz Wİ-Fİ (kablosuz  internet) sisteminin kurulumu gerçekleştirildi.

145 YENİ YAPIYA RUHSAT VERİLDİ

Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 01.04.2020 ile 31.10.2020 tarihleri arasındaki faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.

BASINA ve KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Belediyemiz  mali tabloları ile ilgili HDP'li sözde Eşbaşkan Songül KORKMAZ tarafından yapılan tamamen afaki ve çarpıtılmış ifadelerin yer aldığı Basın Açıklaması ile ilgili kamuoyunu aydınlatma gereği hasıl olmuştur.

BELEDİYE ARAÇLARI KORONAVİRÜSE DİKKAT ÇEKİYOR

Belediyemiz, maske takmayı alışkanlık haline getirmek, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat çekmek ve bu konuda bir farkındalık oluşturmak amacıyla tüm binek araçlarına ‘Batman’ın iyileşmesi elinde. Hep birlikte kurallara uyalım şehrimizi sağlıkla buluşturalım’ mesajını yazdırdı.

VALİMİZ HULUSİ ŞAHİN’in 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Büyük fedakârlık ve özveri ile geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, onlara vatan, millet ve bayrak sevgisini aşılayan, hak, adalet, sevgi ve saygı gibi yüce değerleri davranış haline dönüştüren öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE FONKSİYONEL YATAK

Belediyemiz, ‘Evde Sağlık Hastaları ile El Ele’ projesi kapsamında hastalıkları ağır seyreden vatandaşlar için satın aldığı fonksiyonel hasta yataklarını İl Sağlık Müdürlüğüne teslim etti.

BATMAN ŞANTİYE ALANINA DÖNÜŞTÜ

Belediyemiz, 2020 yılı için hedeflediği sıcak asfalt serim miktarının üzerine çıkmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BİTKİSEL ATIKLAR GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILIYOR

Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten ekiplerimiz, Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında ilimizde bulunan restoran, yemek fabrikası, okul, hastane, resmi kurumlardan çıkan kullanılmış bitkisel yağların toplanıp geri dönüşüme kazandırılmasını sağlıyor.

SINAV ÖNCESİ OKULLAR İLAÇLANDI

Belediyemize bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince, 2020 yılı ortaöğretim Kamu Personel Seçme Sınavı öncesi okullar dezenfekte edildi.

BİSİKLET YOLLARI YENİLENİYOR

Belediyemiz tarafından kentin farklı güzergâhlarında vatandaşların hizmetine sunulan bisiklet yolları yenilenerek bisiklet sürücülerinin kullanımına hazır hale getiriliyor.

BAKAN YARDIMCISI

BAKAN YARDIMCISI'NDAN BELEDİYEYE ZİYARET

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile birlikte Belediyemize ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Yardımcısı İnce’yi Batman Belediyesi’nde Valimiz Hulusi Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri karşıladı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN DOĞAL YAŞAM ALANI OLUŞTURULACAK

Hayvanların tedavi edilip rahabilite edildiği Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Tedavi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Valimiz Hulusi Şahin, barınaktaki hayvanlar için doğal bir yaşam alanı oluşturulması için talimat verdi.

MASKESİZ DOLAŞANLARA CEZA

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, vatandaşların yoğun olarak kullandığı güzergâhlarda gerçekleştirdiği denetimlerde maske takmayan ve maskesini yanlış takan kişilere uyarıda bulundu.

BELEDİYE VERGİ BORCUNDA SON ÖDEME GÜNÜ 30 KASIM!

Belediyemiz, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için birikmiş olan Su, Emlak, Çevre Temizlik ve ilan reklam vergilerini ödemeleri için hatırlatmada bulunurken, dönem taksidinin yapılandırma kapsamında olmadığı hatırlatıldı.