ULAŞIM SORUNU YÜZDE 90 ORANINDA ÇÖZÜME KAVUŞTU

Belediyemiz İşletme ve İştirakiler Müdürlüğü, toplu taşımada yaptığı değişikliklerle hatların güzergâhlarını yeniden düzenleyerek ulaşım sorununu yüzde 90 oranında çözüme kavuşturdu.

SOKAK VE DIŞ KAPI LEVHALARI YENİLENİYOR

LEWHEYÊN KUÇE Û DEVÊ DERÎYAN TÊN NÛKIRIN

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanlığınca Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) ile yapılan adres ve konut numara yenileme kapsamında çalışma gerçekleştiren belediyemiz, yeni sokak levhaları ve dış kapı numara levhaları yenileme çalışmalarına başladı.

ZABITA DENETİMLERİ AMACINA ULAŞIYOR

Valimiz Hulusi Şahin'in, Covit-19 pandemisi ile mücadele kapsamında yaptığı esnaf ziyaretlerinde "Halkın sağlığını korumak birinci önceliğimiz ve her şeyin üzerindedir" talimatı üzerine Zabıta ekiplerimizin Batman kent genelinde gerçekleştirdiği sıkı denetimler amacına ulaşıyor.

BELEDİYEMİZDEN PERSONELİNE YENİ BİR HİZMET

JI BO XEBATKARAN XIZMETA PÊŞDIBISTAN

Valimiz Hulusi Şahin’in talimatıyla çocuk sahibi Belediye personelinin mesai saatleri içerisinde çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri bir kreş için kolları sıvayan Belediyemiz, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Kreş Birimi kurdu.

HALKIN SAĞLIĞINI KORUMAK BİRİNCİ HEDEFİMİZ

Covid-19 salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın almış olduğu kararlar ve İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeler çerçevesinde Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri sokağa çıkma kısıtlaması süresince açık kalan gıda satış yerleri ile fırınlara eş zamanlı ani denetim gerçekleştirdi.

ÇÖP KOVALARI YENİLENİYOR

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra ekonomik ömrünü doldurmuş, eskiyen, yıpranan ve deforme olup kullanılamaz hale gelen çöp kovalarının yenileme çalışmalarına başladı.

BU PROJELER BATMAN’A DEĞER KATACAK

Valimiz Hulusi Şahin, Belediyenin 2021 yılı içerisinde gerçekleştireceği projelerin uygulama planı ve takvimi konusunda birim müdürlerine talimat verdi.

İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ YAPIM SÜRECİ BAŞLADI

Belediyemize ait İkiztepe Mahallesi mevkiinde bulunan mevcut Batman Atık Su Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Sistemi’nin geliştirilmesi ve İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Yapımı Projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) halkın katılımı toplantısı gerçekleştirildi.

BELEDİYEMİZDEN ÖDÜLLÜ TASARIM YARIŞMASI

Batman Belediyesi, 5-6 yaş grubundaki çocukların katılım sağlayacağı Çocuk- Baba/Anne iletişimini güçlendirmek için ‘İtfaiye Aracı Maketi Tasarım Yarışması’ düzenliyor.

KUYUBAŞI TOKİ’YE YENİ YOL

LI CEGELUWÊ RÊYA NÛ

Desteyên girêdayî Gerînendetîya Karên Fenê xebatê rêyên nû li Taxa  Kardelen ya  Cegeluwê didomîne.

EĞİTİMİ İÇİN İSTEDİ BELEDİYEMİZ KARŞILADI

Ahmet Arif Bulvarında Covıd-19 denetimleri kapsamında esnaf ziyareti yapan Valimiz Hulusi Şahin’den tablet talebinde bulunan 12 yaşındaki Hiranur Turan’ın talebi Belediyemiz Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından karşılandı.

VALİMİZ HULUSİ ŞAHİN’İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bilgiye ulaşmanın her geçen gün giderek kolaylaştığı ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde, yazılı ve görsel medyanın yanı sıra sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının da etkinliği giderek artmaktadır. Buna paralel olarak  Demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak nitelendirilen Basın kuruluşlarına ve mensuplarına düşen sorumluluk da  katlanarak artmaktadır.

İTFAİYEDEN ACİL DURUMLARA HAZIRLIK TATBİKATI

TETBÎQATA REŞÊ AWARTE

Gerînendetîya Agirkujerîyê ya  Şaredarîya Batmanê li baxçeyê Lîseya  TOBBê li hemberî rewşên awarte û derketina şewatê tetbîqat pêkanî.

OTOGARLAR O KENTİN AYNASI KONUMUNDADIR

OTOGAR EYNIKA BEAJÊR IN

Rayedarên Otogara  Navçeyê destnîşankirin ku bi armanca tendiristîya rêwîyan nekeve xetrereyê xebatkarên wan her roj otogarê bi ava dezenfekte dişon û ewdi xebatên paqijîyê de paş de gavê naavêjin.

TEMİZLİK İŞLERİ SON SÜRAT

Temizlik ve hijyen konusunda fark yaratan belediyemiz, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı yılbaşı tatili ve hafta sonu tatilini kapsayan 3 günlük kısıtlamada temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdü.

BELEDİYEMİZ, ŞEHİT ÇOCUKLARINA BİSİKLET HEDİYE ETTİ

Belediyemiz Sosyal İşler Müdürlüğü, Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kaydı bulunan 10 şehit yakını öğrenciye, Petrolkent Gençlik Merkezinde gönüllü olarak hizmet veren 3 kişiye ve bisikleti çalınan 65 yaşındaki Şevket Akburak’a bisiklet hediye etti.