ULAŞIM SORUNU YÜZDE 90 ORANINDA ÇÖZÜME KAVUŞTU

Belediyemiz İşletme ve İştirakiler Müdürlüğü, toplu taşımada yaptığı değişikliklerle hatların güzergâhlarını yeniden düzenleyerek ulaşım sorununu yüzde 90 oranında çözüme kavuşturdu.

SOKAK VE DIŞ KAPI LEVHALARI YENİLENİYOR

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanlığınca Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) ile yapılan adres ve konut numara yenileme kapsamında çalışma gerçekleştiren belediyemiz, yeni sokak levhaları ve dış kapı numara levhaları yenileme çalışmalarına başladı.

ZABITA DENETİMLERİ AMACINA ULAŞIYOR

Valimiz Hulusi Şahin'in, Covit-19 pandemisi ile mücadele kapsamında yaptığı esnaf ziyaretlerinde "Halkın sağlığını korumak birinci önceliğimiz ve her şeyin üzerindedir" talimatı üzerine Zabıta ekiplerimizin Batman kent genelinde gerçekleştirdiği sıkı denetimler amacına ulaşıyor.

BELEDİYEMİZDEN PERSONELİNE YENİ BİR HİZMET

Valimiz Hulusi Şahin’in talimatıyla çocuk sahibi Belediye personelinin mesai saatleri içerisinde çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri bir kreş için kolları sıvayan Belediyemiz, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Kreş Birimi kurdu.

HALKIN SAĞLIĞINI KORUMAK BİRİNCİ HEDEFİMİZ

Covid-19 salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın almış olduğu kararlar ve İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeler çerçevesinde Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri sokağa çıkma kısıtlaması süresince açık kalan gıda satış yerleri ile fırınlara eş zamanlı ani denetim gerçekleştirdi.

ÇÖP KOVALARI YENİLENİYOR

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra ekonomik ömrünü doldurmuş, eskiyen, yıpranan ve deforme olup kullanılamaz hale gelen çöp kovalarının yenileme çalışmalarına başladı.

BU PROJELER BATMAN’A DEĞER KATACAK

Valimiz Hulusi Şahin, Belediyenin 2021 yılı içerisinde gerçekleştireceği projelerin uygulama planı ve takvimi konusunda birim müdürlerine talimat verdi.

İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ YAPIM SÜRECİ BAŞLADI

Belediyemize ait İkiztepe Mahallesi mevkiinde bulunan mevcut Batman Atık Su Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Sistemi’nin geliştirilmesi ve İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Yapımı Projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) halkın katılımı toplantısı gerçekleştirildi.

YÜZME HAVUZUMUZ ÇOCUKLARIN HİZMETİNDE

7-14 yaş grubu çocukların yüzme eğitimi almaları için Spor Kompleksi’ndeki yüzme havuzunu hizmete açan Belediyemiz, kız ve erkek çocuklarına haftanın belirli günlerinde ayrı ayrı gruplar halinde yüzme eğitimi veriyor.

BELEDİYEMİZDEN ÖDÜLLÜ TASARIM YARIŞMASI

Batman Belediyesi, 5-6 yaş grubundaki çocukların katılım sağlayacağı Çocuk- Baba/Anne iletişimini güçlendirmek için ‘İtfaiye Aracı Maketi Tasarım Yarışması’ düzenliyor.

ONARILAN OTOBÜS TEKRAR HİZMETE SUNULDU

Belediyemiz Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, ağır bakım ve revizyon gerektiren otobüsün bakım ve onarımını kendi imkan ve kabiliyetleriyle onararak Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü envanterine tekrar kazandırdı.

KUYUBAŞI TOKİ’YE YENİ YOL

Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, Kardelen Mahallesi Kuyubaşı TOKİ mevkiinde yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

2021 YILININ İLK MAHALLE BULUŞMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ

Belediyemiz Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından 7’ncisi düzenlenen ‘Mahalle Buluşmaları’ Programı kapsamında Valimiz Hulusi Şahin, Kültür Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek sorunlarını yerinde dinledi.

EĞİTİMİ İÇİN İSTEDİ BELEDİYEMİZ KARŞILADI

Ahmet Arif Bulvarında Covıd-19 denetimleri kapsamında esnaf ziyareti yapan Valimiz Hulusi Şahin’den tablet talebinde bulunan 12 yaşındaki Hiranur Turan’ın talebi Belediyemiz Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından karşılandı.

VALİMİZ HULUSİ ŞAHİN’İN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bilgiye ulaşmanın her geçen gün giderek kolaylaştığı ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde, yazılı ve görsel medyanın yanı sıra sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının da etkinliği giderek artmaktadır. Buna paralel olarak  Demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak nitelendirilen Basın kuruluşlarına ve mensuplarına düşen sorumluluk da  katlanarak artmaktadır.

OTOGARLAR O KENTİN AYNASI KONUMUNDADIR

Her gün yüzlerce yolcunun seyahat ettiği Batman İlçe Otogarı’nın genel temizliğini en üst seviyede tutan otogar yönetimi, Covıt-19 pandemisi sürecinde otogarı kullanan yolcuların sağlığı açısından hergün dezenfektanlı su ile yıkandığını ve temizlik çalışmalarından taviz vermediklerini ifade etti.

TEMİZLİK İŞLERİ SON SÜRAT

Temizlik ve hijyen konusunda fark yaratan belediyemiz, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı yılbaşı tatili ve hafta sonu tatilini kapsayan 3 günlük kısıtlamada temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdü.

HİZMETİN DEVAMLILIĞI İÇİN 7/24 ÇALIŞIYORUZ

Belediyemiz Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, hizmetin devamlılığı için zaman ve maliyet gerektiren iş makinelerinin bakım ve onarımını gerçekleştirmek için 7/24 çalışıyor.

BELEDİYEMİZ BAŞARILI ÖĞRENCİLERE DESTEK ÇIKTI

Batman Belediyesi, eğitime destek projesi kapsamında uzaktan eğitim gören Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Üveyes ve Kevser Tarhan kardeşlere birer dizüstü bilgisayar hediye etti.

2021 YILINDA MAAŞLARA ZAM MÜJDESİ

Valimiz Hulusi Şahin, Batman Belediyesi Personel A.Ş.’de çalışan tüm personeli kapsayan aylık brüt 300 TL verilmesi için talimat verdi.

BELEDİYEMİZ, ŞEHİT ÇOCUKLARINA BİSİKLET HEDİYE ETTİ

Belediyemiz Sosyal İşler Müdürlüğü, Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kaydı bulunan 10 şehit yakını öğrenciye, Petrolkent Gençlik Merkezinde gönüllü olarak hizmet veren 3 kişiye ve bisikleti çalınan 65 yaşındaki Şevket Akburak’a bisiklet hediye etti.